Kıfri – Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Babanlı Mecid Paşa’nın Tarihi Sarayı’nı restore ediyor

Kifrî - Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Babanlı Mecîd Paşa'nın Tarihi Sarayı'nı restore ediyor

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürdistan’ın tarihi yapılarından biri olan Kıfri’deki Babanlı Mecîd Paşa Sarayı’nın restore edilmesi için 200 milyon dinar bütçe ayırdı.

Germiyan Bölgesi Arkeoloji Dairesi Müdürü Selah Mihemed yaptığı açıklamada,Kıfri’deki Babanlı Mecîd Paşa Sarayı’nın yenilenmesi için Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Maliye ve Ekonomi Bakanlığı tarafından restorasyon projesi için yaklaşık 200 milyon dinar özel bütçenin tahsis edildiğini kaydetti.

Kifri’nin tarihi mekanların korunması ve yeniden restore edilerek ziyaretçilere açık hale getirilmesi için tarihi yapıların restorasyonuna karar verildi. Restore edilecek yapıların başında Babanlı Macid Paşa Sarayı gelmektedir.

Babanlı Mecid Paşa Sarayı, Kifri kenti sınır bölgesinde yer almaktadır. Bu tarihi yapı 19. yüzyılın sonunda veya 1800’lü yıllarda, Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaklaşık 1.000 metrelik bir arazi üzerine inşa edilmiş ve 20 farklı odadan oluşan tarihi bir yapıdır. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Kürdistan’ın en eski tarihi yapılarından bir olan ve birçok bölümü yıkılmış halde olan bu tarihi Sarayın restore edilmesine karar verdi. Bu saray Kürdistan’ın en eski tarihi yerlerinden biridir.

Diğer Haberler