İran devleti Rojhilatlı Kürt genci işkence ile öldürdü

İran devleti Rojhilatlı Kürt genci işkence ile öldürdü

iran’ın gözaltına aldığı Rojhılatlı göstericinin “işkence ile öldürüldüğü” bildirildi.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü Rojhılat’ın İlam kentinde 12 Ekim’de Jina Emini’nin ölümünü protesto gösterilerinde gözaltına alınan 36 yaşındaki Muhammed Abdullahi’nin işkence ile öldürüldüğünü duyurdu.

13 Ekim’de oğullarının cenazesini alan aile Abdullahi’nin vücudunda “morluklar” ve “yara izleri” olduğunu, kafasında ise ağır bir cisimle vurulmasından kaynaklı kırıkların olduğunu aktardı.

İran yetkililerinin aileyi oğullarının cenazesini gizlice gömmeleri konusunda aileyi tehdit ettiği belirtiliyor.

Öldürülen Muhammed Abdullahi’nin yakınlarından birinin Hengaw’a verdiği bilgiye göre; İran güvenlik güçlerinin Abdullahi’nin babasına gece saat 01:30 sularında telefonda “Oğlun yaralı Humeyni hastanesinde” dediğini söyledi.

Baba İbrahim Abdullahi’nin hastaneye gittiğini ancak kendisine “Muhammed Abdullahi isminde kimsenin tedavi görmediğini” söylendiğini, daha sonra eve dönen babaya saat 09:00’da yeniden açılan telefonda oğlunun hayatını kaybettiği cenazesini Biheşt Zehra Mezarlığındaki morgda almasını söylendiği bildirildi.

16 Eylül’de hayatını kaybeden Jina Emini’nin ölümünden sonra patlak veren Rojhılat ve İran’daki protestolar bir ayını geride bıraktı.

İnsan hakları örgütleri gösterilerde 200’ün üzerinde insanın öldürüldüğünü belirtiyor.

Diğer Haberler