Bartın’da ki maden patlaması: Can kaybı 41’e yükseldi

Bartın’da ki maden patlaması: Can kaybı 41'e yükseldi

Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri Bartın’daki maden patlamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 40’a yükseldiğini bildirdi. Ardından Bartın’a vardıktan sonra açıklama yapan Erdoğan, hayatını kaybedenlerin sayısının 41’e yükseldiğini duyurdu.

Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü maden ocağında dün (14 Ekim) saat 18.45 sıralarında bir patlama meydana geldi.

Patlamaya ilişkin can kaybı ilk olarak 14 olarak açıklandı, ardından Türkiye Sağlık Bakanı Koca can kaybının 22’ye yükseldiğini duyurmuştu.

Soylu’dan son açıklama: 40 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 11.40’ta patlamanın yaşandığı maden bölgesinde açıklamalarda bulunarak can kaybının 40 olduğunu söylemişti.

Olaya ilişkin Soylu şunları ifade etti:

 “Arzu ederdik ve isterdik ki karşımızda hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Ancak o saatten itibaren yapılan çalışmalarda hakikaten 350 metre yerin altında büyük bir seferberlik ve tüm arkadaşlar tarafında büyük bir çaba sarf edildi.

Sabah saat 07.30 itibariyle gece yaptığımız 26 şehidimizin açıklamasından sonra 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk.

Bir madencimizle ilgili belirsizlik var. 40 madencimiz de kimliği belirlendi. biraz sonra da yine geri kalan 14 madencimizin kimliğini de kamuoyuyla paylaşacağız.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sabah saatlerinde hayatını kaybedenlerin sayısının 28’e yükseldiğini açıklamıştı.

Diğer Haberler