Ezidilerin Cema Bayramı sona eriyor, 200 bin Ezidi Laleş’i ziyaret etti

Ezidilerin Cema Bayramı sona eriyor, 200 bin Ezidi Laleş’i ziyaret etti

Bugün Ezidilerin Cema bayramının son günü. Ezidiler 6-13 Eylül tarihleri arasında Laleş’te Cema Bayramını kutluyorlar. Cema Bayramı aslında Ezidilerin Hac ziyareti anlamına geliyor. Yüryüzünün yaradılışı ile ilgili bu bayramda Laleş’i ziyaret edenler Ezidi Hacını yapmış sayılıyor. Dünyanın her yerinden binlerce Ezidi Laleş’i ziyaret ediyor. Ezidiler gün içinde kutsal sayılan tüm ritülleri yerine getirdikten sonra gecede ateş yakarak def ve kaval eşliğinde semah dönüyor.
Güney Kürdistan Bölgesel Yönetimi her inancın kutsal günleri için tanıdığı haklar gibi Cema Bayramı ve hac ziyaretleri için de 6-13 Ekim tarihlerini kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan Ezidileri izinli sayıyor.
Laleş ibadethanesi Sözcüsü: Kürdistan Bölgesi Hükümeti bizi her açıdan destekliyor
Laleş İbadethanesi Sözcüsü açıklamasının devamında şu bilgileri paylaştı: “Cema Bayramı’nın farklı günlerinde toplamda dünyanın dört bir tarafından gelen 200 bin kişi dini vecibelerini yerine getirdi. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne her yıl bu bayramımızı kutlamak için bize imkanlar sundukları, bayram günlerini resmî tatil olarak kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz. Ayrıca hükümetin destekleriyle herhangi bir kötü durumun yaşanmaması için güvenlik tedbirleri de sağlanıyor. Bu nedenle şunu açıkça söyleyebiliriz ki bayramımızı sağlıklı, huzurlu ve rahat bir şekilde kutlamamız için Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin sunduğu destek çok değerli ve önemlidir.”

Diğer Haberler