Mihemed Hacî Mehmud: Güçlerimize izin verilirse kısa sürede Xaneqîn’e varırız

Mihemed Hacî Mehmûd: Güçlerimize izin verilirse kısa sürede Xaneqîn’e varırız

Kürdistan Sosyalist Demokrat Partisi (PDSK) Başkanı Mihemed Hacî Mehmûd yayımladığı bir mesajla, güçlerine izin verilmesini talep ederek, izin verilmesi halinde güçlerinin kısa bir süre içerisinde Xaneqîn’e ulaşacaklarını ve buralarda uygulanan Araplaştırma siyasetine izin vermeyeceklerini belirtti.

Peşmerge Bakanlığı’na sunduğu mesajında Mihemed Hacî Mehmûd şunları dile getirdi: “Irak Hükümeti çok kötü bir durumda ve zaten hiç bir devlet olguları kalmamış vaziyette. Irak Parlamento seçimleri bir yıldır yapıldı ama halen ortada bir hükümet yok. Bütün bu kötü koşullarına rağmen halen Irak Hükümeti Kürtlere karşı bu tür haksızlıkları yapmaktan çekinmiyor. Hatta Irak Enerji Bakanı ve Yüksek Federal Mahkemesi her gün pervazısca Kürtlere saldırmaktan geri kalmıyor.”

Hacî Mehmûd mesajının devamında şunları ifade ediyor: “Kürdistan Bölgesi İdaresi Dışında Kalan Kürdistani Bölgelerde yaşayan Kürtleri kendi atalarından kalma topraklardan çıkartmak için her şeyi yapıyorlar. Oysa bu bölgelerdeki Kürtlerin mezarlıkları bile şu an bu bölgede yaşayan diğer halkların canlılarından bile daha fazla.”

Irak Ordusu’nun zayıflığına değinerek geçtiğimiz dönemlerde İran’la, Kuveyt’le ve Arap ülkeleriyle birlikte İsrail’e karşı yürütülen savaşlarda Irak Ordusu’nun binlerce askerinin esir düştüğüne dikkat çeken PDSK Başkanı: “Şimdi güçlerini silahsız Kürt halkına karşı kullanıyorlar. Şimdi bu pehlivanlar Xneqîn’e gelmişler ve Kürtleri tehdit ediyorlar! Burayı Araplaştırmaya uğraşıyorlar.”

Mihemed Hacî Mehmûd Peşmerge Bakanlığı’na sunduğu talep mesajının sonunda da şunlara değiniyor: “Şayet Kürdistan Bölgesi Hükümeti bazı zorunluluklardan dolayı güçleri harekete geçiremiyorsa, biz bu konuda PDSK güçlerine harekete geçmeleri için izin verilmesini talep ediyoruz. İzin verildiği taktirde çok kısa bir süre içerisinde Xaneqîn’e ulaşırız. Xaneqîn hepimizin bildiği gibi mücadele, direniş ve şehitler kantidir. Bu talebimize izin verilmediği taktirde yarın kara postallar bu güzel kentte gezecekler.”

Diğer Haberler