Dr. Mehmûd Osman: Irak’ta yenibir hükümetin kurulması konusunda hiçbir ümit yok

Dr. Mehmûd Osman: Irak’ta yenibir hükümetin kurulması konusunda hiçbir ümit yok

Irak Parlamentosu seçimlerinin üzerinden tam 1 yıl geçti ve henüz bir hükümet kurulamadı. Bu konuda siyasi gözlemciler bir hükümetin kurulma ümidinin olmadığı konusunda hemfikirler.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Kürt Siyasetçi Dr. Mehmûd Osman şu görüşlerini paylaştı: “Yeni bir hükümetin kurulması konusunda hiç bir ümit yok ve ben kurulacağını da çok beklemiyorum. Çünkü bir taraftan Sadr Hareketi kurulmasına zemin sunmuyor, diğer taraftan Koordinasyon Çerçevesi İttifakı içerisinde bazı problemler mevcut. Aynı şekilde Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) ve Suni cephe’nin de bazı talepleri var ve bunların da yerine getirilmesi gerekiyor. Bu nedenle bir hükümet kurulacağına ve ya kurulsa da çok fazla süreceğine inanmıyorum.”

Deneyimli Kürt siyasetçi Mehmûd Osman açıklamasının devamında şunları söyledi: “Irak uzun bir süredir boşlukta. Saddam rejimi yıkıldığından beridir Irak yıkımı yaşadı ve sonrasında da en kötü şeyler yapıldı. Saddam sonrası sürekli olarak bir boşluk yaşandı ve yeni bir devlet sistemi kurulamadı. Bütün partiler, gruplar ve örgütler sadece kendi menfaatlerini esas aldılar ve bu temelde çalıştılar. Hepsinin kendi silahlı örgütleri var ve bu her zaman kötü durumları beraberinde getiriyor. Irak zaten geçmişten beridir ne zaman gerçek bir devlet olabildi ki, devleti yönettiklerini zannedenler zaten devlet adamı falan da olamadılar ve dolayısıyla devleti de idare edemiyorlar.”

Diğer Haberler