Haklarında kayıp duyurusu yapılan iki gazeteci, YNK tarafından yaralı olarak gözaltına alındı

Haklarında kayıp duyurusu yapılan iki gazeteci, YNK tarafından yaralı olarak gözaltına alındı

Haklarında kayıp duyurusu yapılan her iki gazetecinin Bwar Medya’daki gazeteci arkadaşları yaptıkları açıklamada, Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (YNK) bağlı Anti Terör ekiplerinin her iki arkadaşlarını önce YNK’ye ait bir yere bıraktıklarını daha sonra yeniden tutukladıklarını belirttiler.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabı Facebook’tan açıklama yapan Ferman Reşad şunları paylaştı: “Alınan ve kanıtlanan bilgilere göre, Sertîp Qeşqeyî ve Îbrahîm Elî Süleymaniye’den Erbil’e dönmek isterlerken YNK Anti Terör ekipleri tarafından mafyavari bir şekilde otomobilleri tarandı ve daha sonra tutuklandılar. Bu nedenle yaşamları tehlike altında. Hem Kürdistan Bölgesi’ndeki hem de ilgili bütün tarafların bu konuda bilgilendirilmesi ve müdahele etmelerini istiyoruz.”

Değişim Hareketi (Goran) Eski Milletvekili Ednan Osman’da yaptığı açıklamada, her iki gazetecinin otomobillerinin takla attığını ve yaralı olarak ele geçirildiklerini dile getirdi.

Diğer taraftan sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunan Elî Hemesalîh’de şunları söyledi: “Araştırmalarımız sonucunda elde ettiğimiz bilgilere göre, gazeteci kardeşlerimiz Sertîp Weysî ile Îbrahîm Elî şu an Süleymaniye asayişindeler.”

Kaynak: BasNews

Diğer Haberler