Aştî Koçer: IŞİD’in geçmişte Şengal’de yaptıklarını şu an PKK ve yasa dışı gruplar yapıyor

Aştî Koçer: IŞİD’in geçmişte Şengal’de yaptıklarını şu an PKK ve yasa dışı gruplar yapıyor

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Şengal 17’inci Örgütlenme Ofisi Yetkilisi Aştî Koçer yaptığı açıklamada, İran’a yakın güçler Şengal’de varolduğu müddetçe, Irak’ı kendi vilayetleri olarak görereklerdir.

Şengal’de yasal olmayan güçlerin varlığından dolayı Şengal halkının artık bıktığını belirterek , “Şengal’de kadın ve kız çocukları daha önce IŞİD tarafından kaçırıldılar şimdi de bu yasal olmayan grup ve milisler tarafından aynı akıbeti yaşıyorlar” diye ifade etti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Koçer şöyle devam etti: “Irak, İran’ın bir vilayeti olarak kaldığı sürece, Şengal’in durumu hep bu şekilde kalacak ve çözüm bulunmasına engel olunacak. Herkes Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) Şengal’de İran için çalıştığını çok iyi biliyor. İran Doğu Kürdistan Partilerini bombaladığında neden Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’ni (PJAK) bombalamadı? Bu çok açık ve net bir şekilde Kürdistan düşmanlarının plan ve projelerini açığa çıkarıyor. PKK şu ana kadar bir karış Kuzey Kürdistan toprağını kurtaracak iradeyi gösteremedi. Gelmiş buralara başka devletlerin ajandası için uğraşıyor. Zaten PKK’nin planı, Şengal’e huzurun gelmemesi temelinde. Aynı zamanda Şengal’in normalleşmesi için yapılan anlaşmanın hayata geçirilmesini engellemektir.”

Şengal halkının yasal olmayan bu güçlere karşı büyük bir bıkkınlık yaşadığına vurgu yapan Aştî Koçer açıklamasının sonunda şunları dile getirdi: “Nasıl ki bir dönemler Şengal’in kız ve erkek çocukları IŞİD tarafından kaçırıldıysa aynı şeyi şimdi PKK ve yasal olmayan bu silahlı milisler yapıyorlar. Daha 2 gün önce PKK Şengal’de bir kızı çocuğunu kaçırdı ve onun akrabaları PKK’yi tehdit etti. Ancak bu tehdit yoluyla kız çocuğunu PKK’nin elinden kurtarabildiler. Halk çocuklarının geleceğini koruyabilmek için kamplarda çadırların altında yaşamaya razılar ama PKK’nin veya silahlı milislerin denetiminde yaşamaya hazır değiller. IŞİD’in Şengal’de yaptığının aynısını şu an bu grup ve milisler yapıyorlar.”

Diğer Haberler