Darka Mazi dört yaşında, biz kimiz?

Darka Mazi dört yaşında, biz kimiz?

Darka Mazi sitesi hakikatleri gün yüzüne çıkarma, söylenmeyenleri söyleme yolunda üçüncü yılını doldurarak dördüncü yılına girdi.

2019 yılında deneme yayınlarına başlayan Darka Mazi Ekim ayında Kurmanci, Kurmanci Arami, Sorani, Farsça, Arapça ve Türkçe dillerinde yayın yapmaya başlayarak, süreklileşti.

Darka Mazi yayın hayatına başlarken kimliğini duyurdu: “Biz Kürdistani ve ulusal bir yayınız” dedi. Daha sonra da Kürtlerin ve Kürdistan’ın yakın tarihindeki az bilinen olayları aydınlatmak, güncel siyaset üzerindeki manipüle edici bilgeleri deşifre etmek ve doğruyu duyurmak için harekete geçti.

 Darka Mazi çok uzun olmayan yayın hayatına ve Kürdistan’da bir medya ekolü olmak için tüm maddi ve teknik zorluklara rağmen mücadele verdi.  Sitemiz tüm sosyal medya platformlarında yayın yaptığı tüm dillerden etkili olmak istedi. Onlarca video, belge ve araştırma dosyası ile hakikatleri inceledi.

Sadece gönüllülerden oluşan yayın ekibimiz ve çalışanlarımız imkanlarını sonuna kadar kullanarak Kürdistani çizgide yayınlarını kesintisiz devam ettirmeye çalıştı. Küçük bir adım, küçük imkanlar ve küçük bir girişim olarak başladı Darka Mazi.  Fakat Kürt toplumunu ahtapot gibi saran işgalci medya ile Kürtler adına hareket ederek Kürdistani fikrin altını oyan medyaya karşı durmakta tereddüt etmedi.

Siz okuyucularımızın gösterdiği ilgi ve destek bu konuda bizi daha da yüreklendirdi.

Fakat Darka Mazi’yi destekleyenler kadar düşmanlık yapanlarda oldu. Binlerce takipçimizin olduğu Soranca, Arapça ve Kurmanci Arami-Latini sayfalarımız defalarca şikâyet edildi, kapatıldı. Sitemize saldırılar yapıldı. Saldırı merkezlerinin Türkiye, İran ve Brüksel olduğu ortaya çıktı. Bu üç merkezin Darka Mazi’ye saldırması yayınlarımızdan rahatsız olan çevrelerin kim olduğunu ortaya koyuyor. Fakat yılmadık her defasında yeniden başladık. Darka Mazi Kürt medyasında bir çizgi haline gelmek için ilk adımları attı fakat önümüzde katetmemiz gereken uzun bir yol olduğunu biliyoruz. Bu yolu yürümek içinde hazırız.

Biz kimiz? Biz, Kürt halkının içinden çıkmış bir avuç gönüllü Kürdüz. Kürdüz ve Kürdistaniyiz.  Kürt ulusal çizgisinin ve değerlerinin korunması için bir şeyler yapmaya çalışan sizlerden biriyiz. Çalışanlarımız tehditlere ve baskılara rağmen geri adım atmadı. Bundan sonra da atmayacak.

Darka Mazi yeni yayın döneminde de daha kapsamlı çalışmalar yapacaktır. Darka Mazi’nin temsil etmeye çalıştığı “Kürdistani ve ulusal çizgi” hepimizin çizgisidir.

Darka Mazi yayın hayatı boyunca siz okuyucularından manevi destek gördü. Siz, bize inanarak ve destekleyerek takip eden, bize yazıları ve eleştirileri ile katkı sunan dostlarımıza, okuyucularımıza teşekkür ediyoruz. Darka Mazi hiçbir maddi amaç gütmeyen, gönüllülerden oluşan bir çalışma gurubudur. Yeni çalışma dönemimizde okuyucularımızın artması, çalışmamızın daha çok tanınması için eleştirilerinizi, desteklerinizi, görüş ve önerilerinizi bekliyoruz.

Tüm okuyucularımızı saygı ile selamlıyoruz.

Darka Mazi yayın kurulu

Diğer Haberler