Hewler’de vurulan eski YNK istihbaratçısına ait açıklamalar ve bilgiler

Hewler'de vurulan eski YNK istihbaratçısına ait açıklamalar ve bilgiler

Bugün öğlen saatlerinde Hewler’in bir  semtinde Kürdistan Yurtseverler Birliği(KYB) e Zanyari Kurumu Anti Terör  Ninonova Biriminin eski Başkanı Hawkar Abdullah Resul’un aracında bir patlama meydana gelmişti. Patlama sonucu Hawkar Abdullah Resul hayatını kaybederken eşi ve kız kardeşi ile 2 çocuğu ise yaralanmıştı.

Bomba yüklü aracın patlaması olayı ile ilgili olarak iki kişi tutuklandığı öğrenildi.  Tutuklanan kişilerin Hawkar Abdullah Resul’un yakın koruması olduğu bildirildi.

Hawkar Abdullah’ın Lahor Cengi’ye yakın bir isim olması ise olayın siyasi boyutuna dikkat çekti. Uzun yıllar YNK’ye hizmet eden ve ailesi de YNK’li olan Abdullah hakkında YNK medyasında haber yer almadı. Olay basit bir kaza gibi verildi. Bazı YNK çevreleri bu duruma tepki gösterdiği gibi ayrıca kuşku yarattı. YNK’ye ait olan istihbarat birimi ise bir açıklama yaparak faillerin tutuklanmasını istedi.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi: Hawkar Abdullah’ın aracına iki bomba yerleştirildi

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi’nden saldırıya ilişkin yapılan ilk açıklamada ise, eski bir KYB Anti terör görevlisi olan Hawkar Abdullah Resul’un aracına 2 bomba yerleştirildiği belirtildi.

Saldırıyı  “terör eylemi” olarak nitelendiren Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi faillerin en kısa sürede yakalanarak cezalandırılacağı belirtildi.

Zanyari Kurumu’ndan açıklama

Öte yandan KYB’ye bağlı Zanyarai Kurumu’ndan Hawkar Abdullah Resul’un bombalı saldırıda yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce resmi görevde bulunan Şehit Hawkar, terörle mücadele ve güvenlik güçlerinde bölgenin huzur ve güvenliğine hizmet etmiştir.

Hayatını kaybeden şehit Hawkar’ın  ailesine taziyelerimizi sunar, yaralılara acil şifalar dileriz.Güvenlik güçlerini olayı soruşturmaya, gerçeği kamuoyuna açıklamaya ve adalete teslim etmeye ve cezalandırmaya çağırıyoruz”.

Hawkar Abdullah, KYB’nin Ninova’daki istihbarat ve terörle mücadele dairesi başkanıydı. KYB Başkanı Bafıl Talabani’nin Süleymaniye’de Lahur şeyh Cengi’ye bağlı güvenlik kurumlarına yönelik başlattığı görevden alma sürecinde Hawkar Abdullah görevini bırakarak Erbil’e yerleşmişti.

Diğer Haberler