Duhok Mahkemesi, Küçük Axin ve babasının katililine idam cezası verdi

Duhok Mahkemesi: Küçük Axin ve babasının katililine idam cezası verdi

Duhok Mahkemesi, Ezidi Faruk Mirze Xelef ve 6 yaşındaki kızı Axin’in katilini idama cezasına çarptırdı.

2014’de IŞİD saldırıları nedeniyle Şengal’den göç eden Faruk Mirze, ailesiyle birlikte Zaho’daki Çemişko kampında yaşıyordu. 4 Ağustos’ta kızı ile birlikte Zaho’nun Bêdare mahallesindeki bir bahçede bekçilik yapan kişiyi ziyaret ettikten sonra ikisinden de bir daha haber alınamamıştı.

Faruk Mirze ve kızını gören bahçe bekçisi cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Soruşturma sonrası  babanın cenazesi bulunmuş iki gün sonra da 6 yaşındaki Axin’in cenazesi  babasının gömülü olduğu yerin 100 metre ilerisinde bulunmuştu.

Axin ve babası Faruk Mirze’nin davası bugün Duhok Mahkemesi’nde görüldü. İki saat süren duruşmanın ardından mahkeme katil zanlısını idama cezasına çarptırdı.

Katil Axin ve babasını öldürdüğünü kabul ettiğini ancak, daha önce ifadesinde kabul ettiği “işkence” ve “istismarı” reddetti.Katil ayrıca mahkemede Faruk Mirze’yi değil ama 6 yaşındaki kız çocuğunu öldürdüğü için pişman olduğunu söylediğini aktarıldı.

Axin’in annesi duruşmada eşi ve kızının katilini görünce yüreğinde büyük bir acı hissettiğini belirterek, “Onların resmi hala gözümün önünde. Hiç gitmiyor” ifadelerini kullandı.

Faruk Mirze’nin ablası da mahkede bulunan mahkemeye “Mahkemede bizim için şahitlik eden, bu adil kararın çıkmasını sağlayan avukat, savcı ve hakimlerden, herkesten Allah razı olsun. Bu tip insanlar Kürdistan’ın adını kirletiyorlar. Hemen idam edilsin, yaşatılmasın” şeklinde konuştu.

İdama mahkum edilen sanık hakkında Rojavalı iki kız kardeşin kaybolması nedeniyle açılan soruşturma ise hâlâ devam ediyor.

Diğer Haberler