Bir PKK kadrosu daha Süleymaniye’de vuruldu

Bir PKK kadrosu daha Süleymaniye’de vuruldu

Bugün sabah saatlerinde Süleymaniye’nin Bahtiyari semtinde bir kadın vuruldu. Vurulan kadının PKK’nin kadın hareketi kadrolarından Nagehan Akarsel olduğu belirtildi.  PKK medyası da vurulan kişinin kendi kadroları olduğunu doğruladı.  Akarsel’in Jineoloji dergisi editörü ve Jineoloji Akademesi üyesi olduğuda PKK medyasında yer aldı. Fakat Akarsel’in PKK kimliğine dair açıklama yapılmadı.

Konya Kürtlerinden olduğu belirtilen Akarsel aldığı 4 kurşun ile olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazesi otopsi yapılmak için morga kaldırıldı.

1999 yılında PKK’ye katılan Nagahan Akarsel’in Yunanistan’da eğitim gördü ve daha sonra tekrardan faliyet yürütmek için Türkiye’ye gönderildi. Akarsel 2001 yılında PKK üyesi olduğu için tutuklandı. Nagahan Akarsel’in 2004 yılında bırakıldığı ve PKK’nin Türkiye’deki çalışmalarına katıldığı biliniyor. Akarsel daha sonra PKK’nin Türkiye Koordinasyonunda yer almış.

Türkiye’de yaşanan süreçlerin ardından da Akarsel Süleymaniye’ye gelerek burada yine PKK çalışmalarına dahil oluyor. Her ne kadar sivil bir isim gibi öne çıksada Akarsel’in PKK’li olduğu biliniyor.

Fakat aktif bir siyasi yönetici olmayan Akarsel’in neden hedeflendiği de bilinmiyor. Şu ana değin ne Süleymaniye asayişi ne de PKK tarafından Akarsel’i vuran kişilerin kimler olduğu bilinmiyor.

Diğer Haberler