Rojhelat’ın en etkin partilerinden Komel yöneticisi değelendirdi: PJAK ve PKK’nin tavrı İran’ı destekler nitelikte

Rojhelat'ın en etkin partilerinden Komel yöneticisi değelendirdi: PJAK ve PKK'nin tavrı İran'ı destekler nitelikte

Doğu Kürdistan Emekçiler Partisi (Komal) Merkez Komite Üyesi Aram Ebdullah yaptığı açıklamada, Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) ve Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) tavırlarının İran’ı destekler nitelikte olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Aram Ebdullah şunları söyledi: “PJAK, PKK’nin Doğu Kürdistan kolu. Bu nedenle bağımsız bir duruşları yok, inançları yok. Aralarında bir fark yok. PJAK’ın tavırları tamamen PKK’nin tavırlarıyla eşgüdümlü. Zaten bundan ötürü Doğu Kürdistan çıkarlarını koruma konusunda yetersiz kalıyorlar.”

Aram Ebdullah açıklamasına şöyle devam etti: “PJAK ve PKK’nin şu an İran’a yönelik yaptıkları açıklamalar tamamen ulusalarası kamuoyunun tersine, onlar rejimi destekliyor. Özellikle de ABD’yle zıt açıklamalar.”

PJAK siyasetine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Ebdullah şunları dile getirdi: “Biz onlara açık bir şekilde Doğu Kürdistan’a müdahalelerini doğru bulmadığımızı söyledik. Ayrıca bağımsız bir siyaset yürütmeden ve bağımsız mücadele yapmadan Doğu Kürditan’a ilişkin adımlar atmasını kabul etmediğimizi ilettik.”

Diğer Haberler