Halepçeli yazar değerlendirdi: “PJAK, PKK’nin sömürgecilerle ilişkisinden doğmuş bir harekettir, İran tarafından destekleniyor”

Halepçeli yazar değerlendirdi: “PJAK, PKK’nin sömürgecilerle ilişkisinden doğmuş bir harekettir, İran tarafından destekleniyor”

Kürdistan Bölgesinin Halepçe kentinde yaşayan yazar Ata Rawuf PJAK, PKK ve İran ilişkilerini değerlendirdi. Tecrübeli aydın ve yazar Rawuf PKK’nin İran oluşumu olan PJAK’ın varlığı ve İran ile ilişkilerini değerlendirdi. Rawuf açıklamasında: PJAK Kürtük duygularını bitirmek için sömürgecilerin kurduğu ve desteklediği bir oluşumdur” dedi.

Halepçe’nin önemli şahsiyetlerinden aydın, araştırmacı ve yazar Ata Rewuf değerlendirmesinde şunları dile getirdi: “Ben bayağı şaşırdım, PJAK Merwan, Halepçe ve Şerazur sınırında rahatlıkla gelip gide biliyor ve insanlardan, yoldan gelen geçenlerden para topluyor. Gözlerinin önünde Kürt gençleri öldürülüyor fakat onların umurunda değil. PJAK sömürgecilerin elindeki bir sopadır ve Kürtler dışındaki yapılara hizmet ediyor. Eğer öyle olmasa neden İran herkesi vururken PJAK’ı vurmadı. Sadece bu durum bile PJAK’ın bir cahş yapılanması olduğunu doğrulamıyor mu?

Rewuf açıklamasında ayrıca şunlara değindi: “PJAK Kürt çocuklarını kandırmak ve kaçırmak için kurulmuş. Rojhelat gençlerini kandırıp, kaçırıp Kandil’e oradan da başka yerlere göndererek öldürmek temel amaçları. Tıpkı Rezan Cawid gibi. Rezan Cawid Rojhilat için gerekli biriydi, Rojhilat için mücadele etmesi gerekirdi. Fakat PKK onu alıp Rojavaya gönderdi ve kendi çıkarı için öldürdü.”

Halepçeli yazar ve aydın Rewuf ayrıca “PKK’nin cahşlığının ve ihanetinin sonucu olarak PJAK ortaya çıkmıştır. Rojhilatlı siyasi taraflar ve halk onların bu tutumunu unutmamalı. Ve PKK’nin bu ihanetini karşılıksız bırakmamalı ve bu ihanetlerinin hesabı sorulmalı. Halka kısa zamanda PKK’nin bu yüzü anlatılmalı ve Rojhilatlı gençlerin PKK saflarından kopması sağlanmalı” dedi.

Diğer Haberler