Askeri Uzman Hemewendi: PJAK’ın İran tarafından hedeflenmemesinin nedeni İran’ın çıkarlarına hizmet etmesidir

Askeri Uzman Hemewendi: PJAK'ın İran tarafından hedeflenmemesinin nedeni İran'ın çıkarlarına hizmet etmesidir

Askeri Uzman Mihemed Salih Hemewendi yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti rejimi’nin Doğu Kürdistanlı partileri Kürdistan Bölgesi’nde bombalamasının amacının siyasi nedenlerden ötürü olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin  açıklamalarda bulunan Mihemed Hemewendi şunları söyledi: “İran halkları mevcut yaşamlarından rahatsızlar ve özgürlük istiyorlar. İran rejimi de Kürdistan Bölgesi’ne yönelik saldırıyla mevcut siyasi problemleri iç kamuoyundan çıkartarak dışarıya kanalize etmek istiyor. Bununla İran sokaklarındaki göstericilere, bizim içimizde yaşatılmaya çalışılan sorunlar dış sorunlardır ve komplodur demeye getiriyor.”

PJAK iran tarafından kurulmuş bir parti

Kürdistan İşçi Partisi (PKK) ile Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) İran ilişkilerine de değinen Hemewendi şu ifadelere yer verdi: “İran geçtiğimiz birkaç gün içerisinde birçok defa Doğu Kürdistanlı partilerin karargahlarına, üslerine İnsansız Hava Araçları (İHA), balistik füzeler ve toplarla saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda birçok Peşmerge hayatını kaybetti, çok kişi de yaralandı.  Fakat burada esas soru şu, İran tüm partilere saldırırken neden PJAK’ı bunun dışında tuttu.  Hiç şüphesiz bunun nedeni, PJAK PJAK, PKK’nin bir kolu olsa da aslında iran tarafından organize edilmiştir ve İran İslam cumhuriyetinin çıkarları doğrultusunda hareket ediyor.”

Berhem Salih’in tavrı çok sıradandı

İran İslam Cumhuriyeti’nin saldırıları karşısında Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’in tavrına da değinen askeri uzman şu görüşlerini paylaştı: “Berhem Salih Irak Cumhurbaşkanı olarak kendisini sadece Irak anayasasının koruyucusu olarak görüyor. Oysa İran rejiminin saldırısı karşısında ciddi bir tavır sergileyemedi. Tavrı çok sıradan ve basitti. Bundan dolayı da saldırıların üzerinden 3 gün geçtikten sonra bir şeyler söyleyebildi.”

Diğer Haberler