Doğu Kürdistan halkı Navenda Hawkari’nin çağrısına uydu, her yerde genel grev var

Doğu Kürdistan halkı Navenda Hawkari’nin çağrısına uydu, her yerde genel grev var

Doğu Kürdistan’ın bütün kentlerinde bugün çalışmaya gitmeme, dükkân açmama, pazar alanlarını kapatma temelinde genel grev başlatıldı.
Doğu Kürdistanlı partilerin ortaklaştığı Navenda Hawkariya Hizbekani İran’ın yaptığı çağrı üzerine bugün Doğu Kürdistan’ın her yerde genel grev yapıldı. Genel grevin amacı İran sömürgeci devletinin Kürtlere dönük saldırılarını protesto ve Kürt partilerinin ve mültecilerin yaşadığı sivillerin kampına yaptığı saldırıları protesto.

Doğu Kürdistan’a bağlı kentlerin büyük bir bölümünde genel grev çağrısı yapıldı ve halk bu nedenle çalışmaya gitme, dükkan açma, pazar alanları kurma gibi faaliyetlerini durdurdular. İran güvenlik güçleri de sokak başları ve toplu kullanım alanlarına yerleşerek halkı sindirmeye çalışıyor.

Geçtiğimiz günlerde İran güvenlik güçlerinin Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Doğu Kürdistanlı ailelerin yaşadığı yerlere İnsansız Hava Araçları (İHA) saldırı düzenlemesini protesto etmek amacıyla, Doğu Kürdistan’a bağlı kentlerin büyük çoğunluğunda genel grev başlatıldı. Bu temelde bütün dükkanlar, çalışmaya gitmeme ve pazar alanları kurmama eylemleri yapılıyor.

Doğu Kürdistan halkının başlattığı bu genel greve İran rejim karşıtı muhalefeti Halk Mücahitleri Partisi’de destek açıklamasında bulunarak, İran’ın diğer kentlerinde gösteri ve mitingler yapıyor.

Diğer Haberler