Rojhelatlılar vurulurken İran’ı aklamak için yayın yapan PKK medyasının yalanı, İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması ile deşifre oldu:  Hiçbir zaman rıza göstermedik

Rojhelatlılar vurulurken İran’ı aklamak için yayın yapan PKK medyasının yalanı, İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması ile deşifre oldu:  Hiçbir zaman rıza göstermedik

Doğu Kürdistanlı partilerin karargahına yapılan saldırılar sonrası PKK medyası ve İran’ın bazı haber ajansları koordineli şekilde saldırıları Kürdistan Bölgesi hükümetine yıkmak istediler. İran medyasının haberini birinci elden tercüme ederek yayınlayan PKK medyası ise saldırılara dönük olarak haber yapmak yerine Kürtlerin tepkisini İran’dan çekerek yine Kürtlere yöneltmeye çalıştı.

PKK medyasının saldırıları örterek Kürtleri hedef göstermesine halktan tepki geldi. Kürdistan Bölgesi içişleri Bakanlığı’nın dün yayınladığı bir açıklama da her iki medyanın da yalan haber servis ettiğini bir kez daha ortaya çıkardı.

İçişleri Bakanlığı’da bir İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Kürdistan Bölgesi’ne yönelik devam eden saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Kürdistan Bölgesi İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kürdistan Bölgesi bu saldırılara hiçbir şekilde ve hiçbir zaman rıza göstermedi. Saldırıları şiddetle kınıyoruz” denildi.

İçişleri Bakanlığı’nın açıklaması, İranlı bir komutanın Kürdistan Bölgesi’ne yönelik son saldırılarla ilgili açıklaması üzerine geldi.

“İranlı temsilciler ve heyetler, toplantılarda ve medyada defalarca muhalefet üslerini ve ABD üslerini vurmakla tehdit ettiler” denilen açıklamada, Doğu Kürdistanlı partilerin bu tehditlerin farkında olduğu vurgulandı.

Kürdistan Bölgesi bu saldırılara hiçbir şekilde ve hiçbir zaman rıza göstermediğinin kaydedildiği açıklamada, saldırıların egemenlik ihlali olduğu belirtildi.

PKK medyası ve İran resmi haber ajansı ortak çalışıyor

PKK İran ile olan siyasal ittifakını gizlemek için kendi medyasına sürekli olarak İran’ın Kürdistan Bölgesine olan saldırılarını meşrulaştırmaya çalıştı. PKK medyası İran’ın Hewler’e yaptığı saldırıları da “İsrail ajanı vuruldu, MOSSAD karargahı vuruldu” başlıkları ile servis etmişti.  PKK’nin Süleymaniye merkezli yayın yapan RojNews ajansının bazı kadroları geçtiğimiz yıl İran’a giderek medya ve haber yöntemi üzerine eğitim görmüştü.

Diğer Haberler