Doğu Kürdistanlı Partileri Dayanışma Merkezi: Güney Kürdistan halkı ve taraflar saldırılardan sonra bize evini ve kalbini açtı

Doğu Kürdistanlı Partileri Dayanışma Merkezi: Güney Kürdistan halkı ve taraflar saldırılardan sonra bize evini ve kalbini açtı

Doğu Kürdistan Partileri Dayanışma Merkezi yayımladığı bir mesajla, ev ve gönül kapılarını kendilerine açan Güney Kürdistan halkına teşekkürlerini iletti.

Doğu Kürdistan Partileri Yardımlaşma Merkezi’nin yayınladığı ve Güney Kürdistan halkının kendileri ile dayanışmasını anlatan mesaj şöyle:

Güney Kürdistan halkı ve taraflar bize her türlü desteği vereceklerini söylediler

“İran İslam Cumhuriyeti rejiminin İnsansız Hava Araçları (İHA) ve füzelerle Doğu Kürdistan Partilerinin Kürdistan Bölgesi’nin derinliklerindeki karargahlarına, mevzilerine gerçekleştirdiği saldırı sonrasında bütün kesimlerden tarafımıza başsağlığı mesajları gönderildi. Özellikle Doğu Kürdistanlı partilerimizin yer aldığı Süleymaniye, Halepçe, Erbil ve Duhok’tan içten ve samimi destek mesajları geldi. Bütün taraflar mesajlarında bize kucak açarak, her türlü desteğe hazır olduklarını belirttiler. Mesajlarında insani, ulusalcı ve yurtsever duygularını yansıttılar.”

Halk  bize kalbini ve evini açtı

Mesajın devamında şu görüşlere yer verildi: “Bize yaşanılan bu kötü durumdan sonra her türlü içtenlikli destek mesajlarını göndererek, kalp ve ev kapılarını açtıklarını belirten, bizimle acılarımızı paylaşan Güney Kürdistan halkımıza sizler aracılığıyla teşekkürlerimizi iletir, kendileriyle bir kez daha gururlandığımızı dile getiririz.”

Güney Kürdistan halkının bu cesaretli duruşunun Kürtler arası dayanışmayı bir kez daha herkese gösterdiğine dikkat çekilen mesajın devamında, bu tavrın Kürtlerin düşmanı İran İslam Cumhuriyeti rejimine en iyi cevap olduğunun altı çizildi.

Merkez açıklamasının sonunda şu hususlara vurgu yaptı: “Güney Kürdistan tecrübesi bütün Kürtler açısından değerli bir tecrübe. Bu tecrübe ve kazanımı korumak hepimizin sorumluluğu. Tekrardan kahraman ve yurtsever Kürdistan Bölgesi halkına huzurlarınızda teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz.”

Diğer Haberler