RojNews’ten yine yalan haber: KDP Jina  Emini yürüyüşlerini engelledi

RojNews yine fitne yine yalan haber yaptı: KDP Jina  Emini yürüyüşlerini engelledi

PKK medyası özellikle son dönemde Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge güçleri üzerine yaptığı yalan haberlerin dozunu arttırdı. PKK medyası Doğu Kürdistan’da yapılan gösterileri de manipüle etmek kendi tekeline almak içinde medyayı etkin biçimde kullanmak istiyor.
En son olarak Jina Amini için Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil’de yapılan yürüyüşe dönük yalan haber yaptı. PKK medyası Kürdistan Bölgesi güvenlik güçlerinin yürüyüşçülere saldırdığını ve yürüyüş yapılmasına engel olunduğunu yazdı.

Bu haberi ise PKK’nin Süleymaniye merkezli yayın yapan RojNews adlı sitesi yaydı. Fakat bu site yaptığı yalan haberle çok teşhir olduğu için bu kez haberi sitesinde değil Türkçe Twitter hesabında yayınladı. Kuzey Kürdistan kitlesinin Güney Kürdistan’ın arami alfabesi ile yayın yapan medyayı takip etme şansı olmadığını bile RojNews sürekli olarak Kürdistan Bölgesine dönük nefret haberleri yapıyor. Bu haberde de aynı nefreti gösterdi.

Oysa ki görüntülerde yürüyüşçülere engel olunmadığı zaten görülüyor.  Şu ana değin iki ayrı yürüyüş yapıldı. Son yürüyüşte küçük bir gurup İran Konsolosluğunun bahçesine girmek isteyince eylemciler kapıdan uzaklaştırıldı. Çünkü İran devletinin de kendi bahçesine giren kişilere kendi toprağında gibi muamele etmek hakkı uluslararası kanunlarla verilmiş. Göstericilerin hayatını korumak için bahçeye girişleri engellenmiş fakat gurubun konsolosluk önünde yaptığı hiçbir eylem engellenmemiş, gurup sloganlar atmış daha sonra da daha önce planlandığı gibi eylem yerinden dağılmıştırlar.

Rojnews’in böylesi hassa bir konuda bile “nasıl nefret haberi yaparım” mantığı ile servis ettiği yalan haber Kürt kimliğine duyulan nefretin ve vatanseverlik duygularındaki zayıflığın dışa vurumu oluyor.

Diğer Haberler