PKK medyasının“ KDP, Avrupa heyetinin kimyasal silah kullanımını araştırmalarını engelledi” yalanı deşifre oldu

PKK medyasında “ KDP, Avrupa heyetinin kimyasal silah kullanımını araştırmalarını engelledi” yalanı deşifre oldu

PKK medyası her zaman ki gibi Kürdistan Bölgesini Kürtlerin nezdinde karalamak için ahlaksız haberler yapmaya devam ediyor.

PKK medyası en son olarak da Kürdistan Bölgesini kimyasal silahlara müsamaha gösterdiği yalanına baş vurdu. PKK medyasında geçen habere göre “Türk devletinin Güney Kürdistan’da kullandığı kimyasal silahlara ilişkin incelemelerde bulunmak için Hirur ve Kani Masi köylerine gitmek isteyen Avrupa’dan gelen heyete, Amediyê ilçe kaymakamı tarafından izin verilmedi. Heyet, kimyasal silahları incelemek için Bölge Hükümetine çağrıda bulundu.”  Ayrıca PKK medyası heyetin basın açıklamasını da yayınladı. Fakat yayınlanan basın açıklamasında heyetin “olay yerine gitmemiz engellendi” gibi cümle kullanmadığı görülüyor. Sadece Halepçe’de incelemeye yapmaya gelen bir çalışma gurubu olduklarını kendileri de açıklamalarında dile getiriyor.

Geçtiğimiz günlere Alman Jan Van Akene ve isveçli Josef Savari bazı bilgiler toplamak için Kürdistan Bölgesine geliyor. Gelen kişiler heyet değil bireysel çalışmalar için gelmişler. Ne uluslararası nede kendi ülkelerindeki resmi bir kurumun temsilcisi değiller.  Fakat PKK kendi bireysel çalışmaları için gelen bu kişileri kullanarak Kürdistan Bölgesini karalamak için bir senaryo uyduruyor.

Darka Mazi kaynakları olayı araştırarak ilgili Kani Masi kurumlarının görüşlerine başvurdu. Buna göre yerel yöneticiler gelen her iki kişinin alana gitmek gibi bir planları olmadığını sadece sizi gezdiriyoruz denilerek Kani Masi’ye getirildiklerini söylediler. Ayrıca Kani Masi yöneticileri bu yıl mayıs ayında iki Danimarkalı bisikletçinin alanda mayına bastıkları ve bir kişini hayatını kaybettiğini hatırlatarak “Hiror köyü yoğun çatışmaların yaşandığı bir yer, köy halkı bile alanı terk etmiş durumda. Alanda bir provokasyon yaşanmasını istemiyoruz. Çünkü büyük ihtimal iki ateş arasında kalacaklardı ve yaşanacak kötü bir sonucu engellemek istedik”. Dediler. Ayrıca alandaki yöneticiler gelen kişilerin kendilerinin bile alanın bu denli tehlikeli olduğundan haberdar olmadıklarını söylediler.

Böylelikle PKK’nin Süleymaniye merkezli yalan haber yayma merkezi RojNews’in bir yalanı daha deşifre olmuş oldu.

Diğer Haberler