Türk devletinin Şengal’de yaptığı saldırıda kim hedeflenmiş?

Türk devletinin Şengal’de yaptığı saldırıda kim hedeflenmiş?

Türk devletinin 23 Eylül günü Şengal’in Gir Izer nahiyesine yaptığı hava saldırısında hangi PKK’linin hedeflendiği ortaya çıktı.

PKK’nin Şengal’deki hareketleri sivil halkı hedef yapmaya devam ediyor. En son olarak 23 Eylül günü Gir Irez’de ki hava saldırısında yine PKK’li kadroların hedef       alındığı öğrenildi. Serhat kod adlı bir PKK’li yönetici olayda hedef alınıyor ve yaralanıyor.

Yapılan hava saldırısında hedef alınan bina tümden imha olsa da PKK kaynakları olayda ölen veya yaralanan olmadığını iddia etti. Fakat olaydan sonra da hiç kimsenin hedef alınan binaya yaklaşmasına da izin verilmedi. Yerel halk PKK’nin olayın gerçek bilançosunu gizlemek istediği için olay yerine gelmeyi yasakladığını düşünüyor.

PKK’ye ait birimler Şengal’de YBŞ ve Halk Meclisi adı altındaki kurumlarda kendini kamufle etmeye çalışarak sivil halkı öne sürüyor. Fakat yaptıkları telefon görüşmeleri vb şekilde takibe takılarak hedef oluyorlar. Beraberlerinde sivil halkta zarar görüyor. Binlerce Şengalli Ezidi Duhok ve Zaxo’daki kamplarda yaşıyor fakat PKK ve Haşdi Şabi’nin Şengal’i savaş meydanı haline getirmesinden dolayı geri dönmüyor.

Diğer Haberler