Kürt siyasetinin duayen ismi Mahmut Osman: Referandum Kürtlerin elinde bir karttır

 Kürt siyasetinin duayen ismi Mahmut Osman: Referandum Kürtlerin elinde bir karttır

Kürt siyaset tarihinin son 60 yılına tankıklık yapan ve aktif mücadele içinde olan Mehmûd Osman Kürdistan bağımsızlık referandumunu değerlendirdi. Osman; “Irak, bir devlet değil ve referandum Kürtlerin elinde bir karttır” dedi.

Siyasetçi Dr. Mahmud Osman, Irak’ın bir devlet olmadığını ve referandumun Kürtlerin elinde bir kart olduğunu, ancak Kürdistan’ın bağımsızlığının önündeki en büyük zorluğun Kürt halkının bağımsız olmasına izin vermeyen birkaç ülke arasında bulunan coğrafyası olduğunu söylüyor.

Politikacı Dr. Mahmud Osman, BasNews’e referandum konusundaki görüşlerinin net olduğunu, kampanya yürüttüklerini ve referanduma oy verdiklerini söyledi ve şunları söyledi: kutular özeldi, Kürt halkının %96,6’sı bağımsızlık için oy kullandı. Bağımsızlık istiyoruz dediler, bu yüzden 2017 referandumunda anayasal hakkımız olan 140. madde alanlarında durmanın daha iyi olacağını ve geri dönmenin önemli olduğunu düşündüm.

Kürdistan Bölgesi’nin bağımsızlığını kazanması ve ardından halkın bağımsızlık için oy kullanması iyi ve önemli bir adımdı.” Dr. Mahmud,” Osman, sadece anayasaya dayalı bir görüş olduğu için ülkelerin referanduma karşı çıkmasını beklemediğini ancak ne yazık ki referandum sonrasında uluslararası toplumun beklentiler düzeyinde olmadığını söyledi. Ama şimdi referandum yapıldığına göre Kürt halkı için önemli ve ellerinde bir kart var” dedi.

Kürdistan’ın bağımsızlığından önceki en büyük sorunu, Kürt halkına bağımsızlık hakkı tanımayan birçok ülke arasında bulunan coğrafyasıdır. Mahmud Osman, “Irak ayrılıktan endişe etmemiz gereken bir ülke değil, sadece bir devlet değil. Seçimlerin üzerinden bir yıl geçti ama hükümet kurulamadı” diyor.

Diğer Haberler