PKK’nin Dinarte’de şehit ettiği iki Peşmerge yıl dönümlerinde anıldı

PKK’nin Dinarte’de şehit ettiği iki Peşmerge yıl dönümlerinde anıldı

2021 yılı Eylül ayında PKK’ye bağlı çete guruplarının Akre’ya bağlı Dinarte kasabasın yakınlarda döşediği mayının patlatılması sonucu iki Peşmerge şehit düşmüştü. Peşmergeler’in şehadet yıl dönümünde Kamişlo ve Duhok’ta anma yapıldı.
İsmail Osman Necad ve Hamdi Cabır Muhammed Emin PKK tarafından geçtiğimiz Eylül aynıda şehit edilmişti. Her ikisi de evil ve çocukları olan iki Peşmerge Dinarte yakınlarında PKK’nin mayınlı pususunda şehit olmuştu. Daha sonra her iki Peşmerge Duhok’un Şaxke mezarlığında toprağa verilmişti.
Bu yıl hem ailelerinin yaşadığı Duhok’ta hemde akrabalarının olduğu Kamişlo’da her iki Peşmerge anıldı. KDP-S’nin Kamişlo’da yaptığı anmada her iki peşmergenin hayatları anlatıldı ve PKK’nin Kürtlere karşı savaş açması kınandı.
Duhok’ta ise Roj Peşmergeleri Komuta kademesi ve PDK-S şehitlerin ailelerini ziyaret etti.
Ne olmuştu?
Olayın gerçekleştiği gün akşam saatlerinde Akre ilçesi Dinarte kasabası Kani Toz ve Geliye Nakabe ile Nêrkê köyleri mevkiinde Peşmerge aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti. PKK’ye bağlı çeteler alana dört mayın döşemişti. Bu mayınlardan ikisi araçlar için yolun ortasına döşenmiş. Diğer ikisi ise müdahaleye giden Peşmergelerde patlatmak için yolun kenarına döşenmiş. Yolun kenarındaki mayınlar Peşmerge’ler müdahaleye giderken patlatılıyor. Burada iki Peşmerge güçleri iki şehit veriyor. . Diğer bir mayın yaralıları almaya giden ambulansın 5 metre önünde patlatılıyor. Bir mayın ise Peşmergelerce etkisiz hale getiriliyor.
Araç ve ambulansta patlatılan mayının patlama izlerine bakılınca yüz kiloluk bir mayın hazırlandığı görülüyor.
PKK’nin eylemi düzenleme biçimi ve mayınların niteliği patlamanın bir imhayı amaçladığını ve nefret ile yapıldığını gösteriyor.

Diğer Haberler