Cafer Eminki: Referandum Kürtlerin tarihinde elde edilmiş en büyük kazanımdır

Cafer Eminki: Referandum Kürtlerin tarihinde elde edilmiş en büyük kazanımdır

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Politbüro Üyesi Cafer Eminki Kürdistan’ın 100 yıldır içerisinde herhangi bir sistemin olmadığı ve diktatörlüğün esas alındığı Irak devletine zorla yamandığını belirtti.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Cafer Eminki söyledi: “Kürdistan için 100 yıldır zorla Irak devletine yamandırma süreci artık aşıldı. Şayet dün ile bugünü kıyaslarsak, başımıza her türlü bela, zulüm, kölelik dayatması, enfal ve jenosid uygulaması getirildi. Hatta öyle oldu ki bizi bütün umutlarımızdan uzaklaştırmak için her türlü yöntemleri denediler. Kürt halkınının da diğer dünya halkları gibi kendi haklarına kavuşmalarının bütün yolları kapatıldı.”

IŞİD’in Kürdistan Peşmergeleri’nin dirayetiyle kırılmasına ve bunun Kürtler açısından büyük imkanlara yol açtığına dikkat çeken Êmînkî açıklamasında şunlara değindi: “Bu kahramanlık destanı Kürt halkının kendisine olan güvenini daha da yükseltti ve referandum yapma kararlığını göstererek daha büyük kazanımlara imza attı. Referandum 4 parça Kürdistan açısından tarihi bir kazanıma yol açtı.”

Cafer Eminki sonunda şu noktalara vurgu yaptı: “Bağımsızlık referandumu Kürt tarihi boyunca Kürtler açısından elde edilmiş en değerli, en büyük kazanımlardan birisi oldu. Bu zaten referandum sonrasında ortaya çıkan gelişmelerle de ispatlandı. Bundan sonra da bu referandum sonuçları Kürtler açısından daha büyük gelişmelere yol açacaktır.”

Diğer Haberler