Ailesi Kürdistan Bağımsızlık Referandumu’nun ilk şehidi Raîd Ebdulkadir’i anlattı

Ailesi Kürdistan Bağımsızlık Referandumu'nun ilk şehidi Raîd Ebdulkadir'i anlattı

Beş yıl önce Kerkük’te Kürdistan Bağımsızlık Referandumu çalışmalarını yürütürken şehit düşen Kürt genci Raîd Ebdulqadir’in kardeşi Dilêr Ebdulqadir yaptığı açıklamada, referandumu çalışmaları sırasında şehit düşen kardeşiyle gurur duyduğunu belirtti.

Dilêr Abdulqadir açıklamasında, 6 yıl önce bugün, 24.09.2022 tarihinde Kürdistan Bağımsızlık Referandumu çalışmalarını yürütürken şehit düşen kardeşi Raîd Abdulqadir’in şehadetiyle onur duyduğunu belirterek, Kerkük ve ilçelerinde Kürdistan’ın bağımsızlığı referandumu çalışmalarını yürütürken kardeşinin şehit edildiğini belirterek şunları ifade etti: “Referanduma sınırlı gün kalmıştı. Kardeşim Raîd Abdulqadir ve arkadaşları Kürdistan referandumu çalışmalarını yürüttükleri sırada Türkmen partisinin önünde silahlı saldırıya uğradılar. Kardeşim orada şehit düştü ve diğer arkadaşları yaralandı.”

Şehit Raîd Abdulqadir’in kardeşi Dilêr Abdulqadir açıklamasının devamında şunları belirtti: “O gün kardeşimin üzerinde silah yoktu. Yanında sadece Kürdistan Bayrağı vardı ve medeni bir şekilde Kürdistan referandum çalışmalarını yürütüyordu. Ama tespit edilemeyen kişiler tarafından üzerlerine ateş açıldı ve kardeşim olay yerinde şehit düştü. Kardeşim Peşmerge’ydi evli ve bir çocuk babasıydı.

Dilêr Abdulqadir açıklamasının sonunda şunları belirtti: “Biz şehit aileleri şehitlerimizle gurur duyuyoruz. Amcam da Peşmerge’ydi ve 1974’te şehit oldu. Bir diğer kardeşim Qasim, 19.11.2014 tarihinde Xiraberrûte ilçesinde IŞİD’e karşı verdiği mücadelede şehit düştü. Aile olarak Kürdistan toprağını ve halkımızı hep gururla savunduk. Bundan da hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğiz. Kerkük’te Kürdistan bağımsızlık referandumu çalışmalarını yürütürken şehit düşen kardeşimiz Raîd Abdulqadir ile de gurur duyuyoruz.”

Diğer Haberler