Doğu Kürdistan’daki Jina Emini gösterilerde yaralı ve ölü sayısı artıyor: En az dört ölü ondan fazla ağır yaralı

Doğu Kürdistan'daki Jina Emini gösterilerde yaralı ve ölü sayısı artıyor: En az dört ölü yüzden fazla ağır yaralı

Doğu Kürdistan’da Jina Emini’nin öldürülmesi nedeniyle düzenlenen protestolarda ölü ve yaralılar var

Doğu Kürdistan’da Jina Amini’nin öldürülmesine karşı düzenlenen gösterilerde ölü ve yaralılar var.

Kurdpa News internet sitesinde bugün, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü, Jina Emini’nin öldürülmesi nedeniyle yapılan protestolarda, güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu en az dört kişinin öldüğü ve on kişinin yaralandığı bildirildi.

Kurdpa, Diwandere şehrinde büyük bir güvenlik gücünün konuşlandırıldığını ve kargaşaların devam ettiğini ve düzinelerce protestocunun tutuklandığını açıkladı.

Doğu Kürdistan’ın Saqize kentinde de silah seslerinin duyulduğu belirtti.

Ayrıca gece boyunca Kürdistan’ın pek çok kentinde gösteri yapanlara gerçek mermilerle ateş açıldı.  Yaralılar tutuklanma kaygısı ile hastanelere gitmiyor. Bu nedenle yaralıların gerçek sayısı bilinmiyor.

Jina Emini 22 yaşında bir Kürt kızı. 13 Eylül 2022’de Saqiz şehrinden erkek kardeşiyle birlikte Tahran’ı ziyaret etti ve başörtüsünü düzgün bağlamadığı gerekçesi ile polis tarafından gözaltına alındı ​​ve iki saat sonra gözaltında, işkence nedeniyle hastaneye götürüldü. Ayın 16’sında kaldırıldığı hastanede öldü.

Jina Amini’nin öldürülmesi birçok yerel ve uluslararası protestoya yol açtı ve Seqizi şehrinde ve Doğu Kürdistan’daki diğer birçok şehirde protestolar başladı.

Diğer Haberler