Neçirvan Barzani dünya liderlerinin davet edildiği Kraliçe 2’inci Elizabeth’in cenaze törenine katılmak için Londra’da

Neçirvan Barzani dünya liderlerinin davet edildiği Kraliçe 2'inci Elizabeth'in cenaze törenine katılmak için Londra'da

 Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere Kraliçesi 2’inci Elizabeth’in cenaze törenine katılmak için İngiltere’nin Başkenti Londra’ya ulaştı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklama şu şekilde;

“Kürdistan Bölgesi Başkanı Sayın Neçirvan Barzani bugün İngiltere Hükümeti’nin resmi davetlisi olarak hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi 2’inci Elizabeth’in cenaze merasimine katılmak üzere İngiltere’nin Başkenti Londra’ya ulaştı.

Bir çok ülke başkanının katılacağı, Birleşik İngiltere’nin hayatını kaybeden Kraliçesi 2’inci Elizabeth’in cenaze merasimine katılacak olan Kürdistan Başkanı Neçirvan Barzani, 2 gün boyunca sürecek merasim, panel, seminer ve münasebetlerde yer alacak.”

Yüzyılın ‘en büyük diplomatik etkinliklerinden biri’ olacak cenaze merasimine dünya liderleri, politikacılar, ünlüler ve Avrupa ülkelerinden diğer kraliyet ailelerinin katılması bekleniyor.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, 8 Eylül’de yaz tatilini geçirdiği İskoçya’nın Aberdeenshire bölgesindeki Balmoral Kalesi’nde hayatını kaybetmişti.

Kraliçe’nin cenaze merasimi, yarın (19 Eylül) İngiltere’nin başkenti Londra’daki Westminster Abbey Kilisesi’nde düzenlenecek.

Buradaki resmi törenin ardından Kraliçe’nin naaşı, İngiliz Kraliyet ailesinin daimi konutlarından biri olan Windsor Kalesi’ndeki St. George Şapeli’ne nakledilip defnedilecek.

Diğer Haberler