YNK ve PKK arasında gerginlik: PKK’nin üç medya çalışanı tutuklandı

YNK ve PKK arasında gerginlik: PKK'nin üç medya çalışanı tutuklandı

 Kürdistan Yurtseverler Birliği, Süleymaniye kentinde PKK medyasında çalışan üç kişiyi tutukladı. Tutuklanan kişilerin PKK’nin RojNews ve Çetir adlı ajansında çalıştığı bildirildi.

Medya’ya yansıyan bilgilere göre, PKK geçtiğimiz yıllarda Süleymaniye’de katledilen Şehit Aileleri Komitesi Üyesi Şükrî Serhed ile 3 üyesini anma yıldönümü nedeniyle YNK’den bu olayın ayrıntılarının açıklanmasını talep etti.

PKK’nin bu talebine karşılık YNK’nin de kendilerinden bütün üyelerini ve silahlı güçlerini Süleymaniye’ye yakın bölgelerden çekmesini istedi.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan YNK Süleymaniye Örgütlenme Ofis Yardımcısı Cebar Mehmûd şunları söyledi: “Kendilerine hedef olarak alınabilecek yerlerden ve kalabalık halkın olduğu alanlardan uzak durmalarını talep ettik.”

Cebar Mehmûd şöyle devam etti: “Kendilerine Kürdistan Bölgesi veya Irak’ın her yerinde insanların bilgi vermek için peşlerine düşebilecekleri konusunda uyarılarda bulunduk. Zaten şu an teknoloji öylesine gelişkin ki, dronlarla rahatlıkla insanlar vurulabiliyor ve bizim dronlara karşı tedbir alabileceğimiz bir teknolojimiz yok. Bu nedenle en doğru olan PKK’lilerin kendi tedbirlerini kendilerinin almasıdır.”

Açıklamasının devamında, PKK’nin kendi üyelerini katledenlerin kimler olduğunu bilme hakları var, fakat bunu YNK’ye karşı baskı aracı olarak kullanma hakları yok.

Basnews’in elde ettiği bilgilere göre, daha önceden problemsiz bir şekilde Süleymaniye’de yapılan PKK eylemselliklerinin PKK ile YNK ilişkilerinde gelişen bozulma nedeniyle Şukrî Serhed’in katledilme yıldönümü anma etkinlikleri için izin istedikleri, fakat YNK Süleymaniye Asayişi’nin PKK’li gazeteciler, Botan Germiyani, Birwa Eshed ve Mihemed Eziz’i gözaltına aldıkları bildirildi.

PKK cephesinden yapılan açıklamada da gözaltına alınan her 3 üyelerinin şu ana kadar da serbest bırakılmadıkları, yetkililerle görüşmeler yapıldığı, fakat henüz bir neticeye ulaşılmadığı paylaşıldı.

Diğer Haberler