‘Türkiye’de Öcalan ve Erdoğan ittifakı var’

‘Türkiye’de Öcalan ve Erdoğan ittifakı var’

 DP lideri Gültekin Uysal, 6’lı masaya yöneltilen eleştirilere yanıt olarak “Türkiye’de eğer birisi PKK ile ilişkiden bahsetmek istiyorsa, Öcalan ve Erdoğan ittifakı var” dedi.

CHP, İYİ Parti, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi ile birlikte 6’lı masayı oluşturan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu’nun sorularını yanıtladı.

6’lı masaya yönelik dile getirilen ‘HDP ile işbirliği’ yönündeki söylemleri değerlendiren Uysal, “Bilmeliler ki 6’lı masa dağılmaz, dağıtılamaz… HDP zaten yolunu çizmiş 3’üncü ittifakı kuruyor. 6’lı masanın kılavuzu; Türk milletidir, Türkiye’nin hayalleri, gençlerimizin hayalleri, kadınlarımızın hayalleri, milletin beklentileri bizim kılavuzumuzdur” ifadelerini kullandı.

Uysal, şunları kaydetti:

“6’lı masa, sadece 6 siyasi partiden ibaret. Türkiye’de eğer PKK ile ilişkiden birisi bahsetmek istiyorsa; Öcalan ve Erdoğan ittifakı var.

PKK ile iş birliği yapma imtiyazı da sayın Erdoğan’da ama söyleyecek sözü bittiği için, birkaç gündür basına da yansıdığında gördük ki parti kurmaylarına şöyle talimat vermiş;

‘İtham ve karalama üzerine kurulu kara propaganda yapın…’

6’lı masa etrafındaki siyasi partiler iftiralarla muhatap oluyor.”

Açıklamalarının devamında Türkiye’nin iktidar değişikliğine ihtiyacı olduğunu belirten Uysal, şunları ifade etti:

“Suriye’de Adalet ve Kalkınma Partisinin yanlış politikası dolayısıyla ABD gözetiminde bir PKK devleti kuruldu.

İkinci büyük kırılma, uzun asırlar sıcak denizlere inme hayali olan Rusya, artık bölgenin kalıcı gücü ve bizim güney komşumuz haline geldi.

10 yıllar boyunca Türkiye’nin değiştiremeyeceği bölgedeki siyasi varlık haline dönüşüyor.

Bu riskleri konuşmak mecburiyetindeyiz ve bunların müsebbibi olan Adalet ve Kalkınma Partisinin bunları çözeceğini beklemek ham hayal olur.

O açıdan Türkiye’nin iktidar değişikliğine ihtiyacı var, buna hazırlanıyoruz.”

Kaynak: Rudaw

Diğer Haberler