Doğu Kürdistanlı siyasetçi açıkladı: İran, Jina’nın cenazesini gizlice gömmek istedi, halk kabul etmedi

Doğu Kürdistanlı siyasetçi açıkladı: İran, Jina'nın cenazesini gizlice gömmek istedi, halk kabul etmedi

Doğu Kürdistan Emekçiler Topluluğu Partisi Yetkililerinden Aram Ebdulla yaptığı açıklamada, Jîna Emînî’nin naaşının havayolu ile Doğu Kürdistan’a getirilmesinden sonra gizli bir şekilde defnedilmek istendiğini, fakat halkın buna müsade etmediğini söyledi.

Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Aram Ebdula şunları dile getirdi: “Jîna Emînî’nin naaşını havayolu ile Seqîz’a getirdiler ve bugün gizli bir şekilde sabah saat 05:00’da Ayçî mezarlığında defnetmek istediler. Fakat bundan önce Doğu Kürdistanlı partiler halka çağrı yaparak, diğer kentlerden de katılım sağlanarak gizli defnedilme işleminin önüne geçilmesini istediler. Bu çağrıya uyan halkımız çevre kent ve köylerden gelen binlerce insanın da katılımıyla naaşın gizli denedilmesine müsade etmediler.”

Ebdula açıklamasını şöyle sürdürdü: “Jîna Emînî’nin naaşı her ne kadar defnedildiyse de Kürdistan halkının yaşanan bu insanlık dışı olaya karşı büyük bir tepkisi gelişti. Özellikle İran rejiminin kadınlara karşı “saçlarını kapatma” bahanesiyle uyguladığı insanlık dışı zulüm Kürt gençleri arasında kabul edilmiyor. İran Kürt partileri bu temelde Pazartesi günü bütün her tarafta bu durumu protesto amacıyla genel grev çağrısı yaptılar ve büyük gelişmelerin yaşanacağını tahmin ediyoruz.”

Diğer Haberler