Irak Ordu istihbaratı PKK’nin Şengal dağındaki cezaevini deşifre etti, PKK’liler ve Irak ordusu gerginlik yaşadı

Irak Ordu istihbaratı PKK’nin Şengal dağındaki cezaevini deşifre etti, PKK’liler ve Irak ordusu gerginlik yaşadı

PKK’nin Şengal Dağı’ndaki Çilmeran bölgesinde tutukluları için yaptığı cezaevi Irak ordusu ile gerginliğe yol açtı, PKK’nin Suriyeli savaşçıları Irak ordusu ile kavga etti.
Irak Ordusuna ait istihbarat güçleri PKK’nin Şengal dağında yaptığı bir cezaevinin yerini deşifre etti ve bu yeri ziyaret etmek istedi. PKK güçleri ise Irak ordusunun yolunu kesti.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre Irak ordusuna ait istihbarat birimleri PKK’nin Şengal dağında inşaa ettiği gizli cezaevinin yerini keşfetti.

Irak ordusuna ait 20’inci tabura ait komuta kademesi gizli cezaevinin yerine gitmek istedi. Komuta Kademesinin başında bulunan Rukin Ezid adlı Albay iki helikopterle cezaevinin yerine gitti. Fakat PKK’ye bağlı askeri güçler burada Irak ordusunu engelledi.
PKK’nin yol kesen savaşçılarının büyük çoğunluğu Rojavalılardan oluşuyor. İçlerinde çok az sayıda Ezidi savaşçı var. Yaşanan gerginlik anına ait videolarda Iraklı komutan “Siz Irak topraklarında Iraklı komutanının önünü kesiyorsunuz” dediği görülüyor.

PKK, Zap’taki cezaevini Şengal’e mi taşıdı?

Alandan gelen bilgelere göre Çilmera bölgesindeki cezaevi özel tutukluların kaldığı bir yer. Özellikle de PKK’li kadrolar bu cezaevinde bulunuyor. Şengal ve Rojava sınırında ayrılmak isterken tutuklanan kişiler buraya getiriliyor. Ayrıca PKK’nin Zap’ta bulunan  merkezi cezaevini  geçtiğimiz kış dağıtttığı ve bir bölümünün de Şengal’e getirildiği  belirtiliyor.

Şengal halkı ne diyor?

Irak ordusu ve PKK arasında yaşanan bu gerginlikten sonra Şengal halkı tepki gösterdi. Şengal halkı olaya ilişkin ise şunları söyledi: “PKK Irak ordusuna bile böyle davranıyor, Çilmera gibi hayvan otlatılan bir alanı işgal etmiş. Biz neye güvenerek Şengal’e gide biliriz ki, PKK’nin nerde ne yapacağı belli değil. PKK cezaevinin Şengal’de ne işi var?

Diğer Haberler