Efrin: Mabata ve Cinderes’te 13 kişi kaçırıldı

Efrin: Mabata ve Cinderes'te 13 kişi kaçırıldı

Türkiye ve ona bağlı gurupların işgal ettiği  Efrin’de aralarında kadın ve yaşlıların da bulunduğu 13 kişi daha silahlı gruplar tarafından kaçırıldı.

Rojava Kürdistanı’nın Efrin Türkiye destekli silahlı çete grupları hak ihlalleri devam ederken, Cinderes ve Mabeta ilçelerinde 13 kişi daha söz konusu gruplar tarafından kaçırıldı.

K24’ün haberine göre;  Efrinli bir kaynak, “Askeri Polis” adlı silahlı grubun Cinderes ilçesinde Zaim Muhammed, Mustafa Filik Naso, Mecid İbrahim Muhammed ve Yusuf Kadir isimli 4 Kürt sivili kaçırdığını ifade etti.

Söz konusu kaynak, aynı silahlı grubun ayın 10’unda Mabeta ilçesine bağlı Dargirê köyünü basarak köy muhtarı ile aralarında kadın ve yaşlıların da olduğu 8 kişiyi kaçırdığını ifade etti.

Kaçırılanların fidye ödendikten sonra serbest bırakıldığını belirten kaynak, Dargirê köyünden Sabri Ahmed Muhammed’in akıbetinin öğrenilemediğini kaydetti.

Afrin 18 Mart 2018’de Türkiye ve silahlı gruplar tarafından işgal edildi. O tarihten bu yana kentte binlerce kişi kaçırıldı, çok sayıda kişinin akıbeti henüz bilinmiyor.

Eski adı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) olan Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı silahlı grupların haraç, fidye, vergi ve göçe zorlamak için Kürtleri Özerk Yönetim’le ilişkileri olduğu gerekçesiyle suçlayıp kaçırıyor.

Diğer Haberler