Efrin İnsan Hakları Örgütü: Mülteci kampında binlerce insan koleraya yakalandı, 443’ü çocuk

Efrin İnsan Hakları Örgütü: Mülteci kampında binlerce insan koleraya yakalandı, 443'ü çocuk

 Efrîn İnsan Hakları Örgütü’nden yapılan açıklamaya göre, Halep’in Kuzey’inde bulunan, içerisinde Efrîn’lilerin yaşadığı 5 mülteci kampında binlerce kişinin kolera virüsüne yakalndığı, bunların içerisinde 443’ünün çocuk olduğu belirtildi.

Halep kentinin Kuzeyi’nde yer alan bu 5 kampta yaşayan mültecilerin yaşam koşullarının çok kötü olduğuna dikkat çeken örgüt açıklamasında, bölgede ciddi anlamda ilaç ve sağlık ekipmanı sorununun yaşanıldığını dile getirdi.

Örgüt açıklamasının devamında, Suriye’nin sürekli olarak kuşatmayı daraltması, Türkiye’nin de günlük olarak gerçekleştirdiği bombalama nedeniyle ve hava sıcaklıklarının etkisiyle, virüsün arttığı ifade edildi.

Temmuz ayının 20’sinden beridir 1009 kolera vakasına rastlanıldığına dikkat çekilen açıklamada, vakaların içerisinde 443 kişinin çocuk olduğuna dikkat çekildi.

Efrîn kentinin Türkiye ve ona bağlı silahlı gruplar tarafından Mart 2018 tarihinden beridir işgal edilmesiyle 125 bin Efrînli Halep kentinin Kuzey’inde bulunan Şehba, Til Rifet Bölgesi’ndeki 5 mülteci kampına yerleştirildiler. Buraya yerleşen mülteciler Suriye rejiminin kuşatması, yardım kuruluşlarının yardımları ulaştıramaması nedeniyle zorlu yaşam koşullarında yaşamak zorunda kalıyorlar.

Efrîn – Suriye İnsan Hakları Örgütü açıklamasının sonunda, ilgili taraflara, insan hakları örgütlerine ve uluslararası yardım kuruluşlarına çağrıda bulunarak, hem insani hem de ahlaki görevlerini yerine getirmelerini ve Efrînli mültecilere yardım eli uzatmalarını talep etti.

Diğer Haberler