TSK-PKK çatışması Amediye halkına büyük zarar veriyor: 195 köy boşaltıldı

TSK-PKK çatışması Amediye halkına büyük zarar veriyor: 195 köy boşaltıldı

Amêdiyê Kaymakamı Warşîn Selman yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi (PKK)-Türkiye arasında yaşanan çatışmaları nedeniyle bölgeye hizmet götüremediklerini bunun sonucunda 195 köyün boşaltıldığını ve halkının şehirlere göç etmek zorunda bırakıldığını belirtti.

Amêdiyê Kaymakamı Warşîn Selman, BasNews’e konu hakkında şunları söyledi: “PKK’nin Amêdiyê bölgesindeki varlığı bölge halkına büyük zararlar verdi. Bölgede 195 köy boşaltıldı. Bu durum tarım ve turizm sektörüne olumsuz etkiledi. Bölge halkına hizmet götüremiyoruz ve yaralarını saramıyoruz. Amêdiyê halkı yaşanan bu durmlardan dolayı milyarlarca dinar zarara uğradı. Yaşanan çatışmalar nedeniyle insanlar bağ ve bahçelerini, turistik alanları boşalttı ve evlerini terk ederek şehirlere taşındı.”

Amêdiyê Kaymakamı ayrıca şunları belirtti: “PKK ile Türkiye arasında yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle birçok kez elektrikler kesildi ve yollar tahrip edildi. Elektrik Dairesi ekipleri, elektrik sorununu çözmek ve vatandaşların elektriksiz kalmamaları için gece gündüz çalıştı.”

Diğer Haberler