İran’da Kürtlere nefret: İranlı komutan Kürt polisi öldürdü

İran’da Kürtlere nefret: İranlı komutan Kürt polisi öldürdü

İran devleti diğer sömürgeciler gibi Kürt kimliğini açıktan ret etmese de Kürt kimliğini asimile ve Kürt nefreti yayma konusunda diğer sömürgeci ülkelerden geri kalmıyor. Bu durumun son örneği Urmiye’de yaşandı.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü’nün bildirdiğine göre Urmiye’’de Kürt bir polis Kürt ve Sünni kimliği nedeni ile öldürüldü. Ailesi olayı açıklamaması için tehdit edildi.

Rojhılat’ın Urmiye kentinde görev yapan Muherrem Eşrefi isimli Kürt polis geçtiğimiz perşembe günü öldürüldüğü ailesine bildirildi.

22 yaşındaki Muherrem Eşrefi’nin naaşı Cuma günü memleketi Selmas’ın Heftiyan köyünde toprağa verildi.

Daha sonra Kürt polisin İranlı komutanı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Hengaw İnsan Hakları Örgütü Salmas nüfusuna kayıtlı Muherrem Eşrefi’nin Urmiye’nin kuzeyinde Caypare ilçesinde mecburi görevini yaptığını, etnik ve mezhepsel kimliği nedeniyle komutanıyla sık sık sorun yaşadığını bildirildi. Kürt polisin birçok kez komutanı tarafından “ölümle” tehdit edildiği en son İranlı komutanı tarafından öldürüldüğü kaydedildi.

Öte polis, yandan cenazeyi teslim ettiklerinde aileye oğullarının öldürüldüğünü ancak ölümünün “kasten” olmadığını ve konuyu kamuoyuna açıklamamakla tehdit ettikleri öğrenildi.

Diğer Haberler