62 yaşındaki Efrinli  Ehmed Osman 9 yıl önce PYD tarafından kaçırıldı, ailesi akıbetini soruyor

62 yaşındaki Efrinli  Ehmed Osman 9 yıl önce PYD tarafından kaçırıldı, ailesi akıbetini soruyor

PKK’nin Rojava’daki kolu olan PYD’nin kaçırdığı insanların kaderi hala belirsiz. Bunlardan biri de Efrinli bir aile.

Efrîn’li bir Kürt aile 9 yıl önce Halep’te kaçırılan aile bireylerinin akıbetinin Demokratik Birlik Partisi (PYD) tarafından açıklanmasını talep ederek, uluslararası örgütlere çağrıda bulundu ve PYD’ye baskı uygulamalarını çocuklarının geri teslim edilmesini talep etti.

Ehmed Osman Sîdo’nun ailesi yaptıkları çağrıda, PYD’ye bağlı bir grubun 10.09.2013 tarihinde Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinden kaçırdıklarını ve akıbeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirttiler.

Aile açıklamasında “Birçok defa Ehmed’i PYD’ye sorduk ama onlar Ehmed’i kaçırdıklarını veya cezaevinde tuttuklarını ret ettiler. Bu nedenle PYD’den en kısa süre içerisinde kardeşimizin akıbeti hakkında bize bilgi vermelerini talep ediyoruz. Çünkü onun sorumluluğu sizin omuzlarınızda.” dedi.

Açıklamalarında uluslararası örgütlere de seslenen Ehmed Osman Sîdo’nun ailesi, PYD’ye baskı uygulanmasını ve kardeşlerinin akıbetinin bir an önce açıklanmasını talep ettiler.

Ehmed Osman Sido kimdir?

Ehmed Osman Sîdo 1960 yılında Efrîn’in Mabeta Kazası’na bağlı Husê köyünde dünyaya geldi ve Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinde yaşamına devam etti. Ehmed Osman kendi halinde ve ailesinin geçimi ile ilgilenen bir kişidir.  Siyasi guruplarda aktif çalışmayan bir Kürt.  Kaçırılmadan bir süre önce PYD çalışanlarının Şex Meqsud mahallesinde ki gençleri zorla alıkoymaları ve zorla yardım adı altında haraç almalarını eleştirdiği biliniyor.

Kürt mahallesi olarak bilinen Halep’in Şêx Meqsûd mahallesinin ağırlıklı yaşayanları Efrîn’li. Bu mahallede yaklaşık olarak 200 bin Kürt yaşamakta. Şêx Meqsûd mahallesi Suriye krizinin başladığı ilk günden itibaren Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) denetiminde.

Diğer Haberler