Tanınmış doktor PYD’ye bağlı güçlerin işkencesi sonucu hayatını kaybetti

Tanınmış doktor PYD’ye bağlı güçlerin işkencesi sonucu hayatını kaybetti Dr. Museynea Ziyad Abdulkerim, Suriyenin Geleeği Partisi, PYD; HSD; PKK Rakka, Tapka

Suriye’nin Geleceği Partisi yöneticisi Dr. Musena Ziyad Ebdulkerim Rakka’nın batısındaki Tapka kasabasında göz altına alındı. HSD güçlerinin tutuklandığı Doktor Musena gördüğü ağır işkence sonucu hayatını kaybetti.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre HSD’ye bağlı güçler 7 Ağustos günü Suriye’nin Geleceği Partisi yöneticisi Doktor Musena Ziyap’ı göz altına aldı. 20 gün sonra ise HSD’ye bağlı bir cezaevinde gördüğü ağır işkence sonucu hayatını kaybetti.

Suriye’nin Geleceği Partisi PYD’ye yakınlığı bilenen bir parti. Şu ana değin PYD’nin kurduğu tüm sistemlerde yerini almış, çalışmalarına da katılmış bir parti. Doktor Musena’nın Suriye Muhalifleri ile ilişki içinde olma şüphesi ile tutuklandığı belirtiliyor.

Doktar Musena’nın cesedini teslim alan ailesine “hastalık nedeni ile hayatını kaybettiği” belirtildi. Fakat aile ve cenazeyi görenler cenaze üzerinde ağır işkence izleri olduğunu belirtiyor. Yanıklar, sigara izleri, kesikler ve morarmalar olan cenazeye ise otopsi yapılmasına izin verilmeden gömüldü. Kaynaklar otopsi yapılsa bile sonucun değişmeyeceğini, HSD’nin doktorlara baskı ile istediği otopsi raporunu çıkaracağını belirtiyor.

15 gün içinde üçüncü vaka

PKK’nin Rojava’daki örgütü olan PYD ve TEVDEM’e bağlı cezaevlerinde ki insan hakları ihlalleri ve işkenceler yıllardır devam ediyor. Cezaevleri direk bu iki güce bağlı. Fakat cezaevleri sivil yapılar tarafından değil askeri yapılar tarafından kontrol ediliyor. Yani YPG veya HSD güçleri cezaevlerindeki durumu kontrol ediyor.

Geçtiğimiz hafta 19 yaşındaki Diyar Ömer Halil’de Halep’te göz altına alınmış ve işkence izleri olan cenazesi ailesine verilmişti.  https://darkamazi.com/archives/1020915

Ayrıca geçtiğimiz günlerde gazeteci Emmar El-Zekap’da HSD’nin kontrol ettiği cezaevinde işkence sonucu hayatını kaybetmişti.

PYD’nin Rojava’da başlattığı cadı avı 

PKK’ye bağlı Rojava örgütlenmesi en başından bu yana muhalif tüm çevrelere karşı açık ve örtülü şiddet uyguluyor. Özellikle de Efrin ve Sere Kaniye yenilgisinden sonra bu yenilgisini gizlemek için muhaliflere dönük baskısını faşizan uygulamalar haline getirdi. Cezaevlerinde işkence, kaçırma, dayak, evlere saldırı vb. uygulamalar rutin hale geldi.
Özellikle de son aylarda Türk devletinin ajanlarını yakalıyoruz adı altında bir cadı avı başlatıldı. Her türden muhalif şahsiyet ajan diye tutuklanıyor, akıbetleri hakkında bilgi alınamıyor.

Diğer Haberler