HPG beş yıl sonra bir komutanının hayatını kaybettiğini açıkladı

HPG beş yıl sonra bir komutanının hayatını kaybettiğini açıkladı

HPG’nin basın ve irtibat merkezi bu gün yazılı bir açıklama yaparak 5 yıl önce hayatını kaybeden bir komutanının hayatını kaybettiğini açıkladı.
HPG komutanlarından Mordem Botan Dilbirin kod adlı Aziz Kutlu’nun 5 Eylül 2017 tarihinde Botan’ın Besta alanında hayatını kaybettiğini açıkladı.

2014 yılında PKK’ye katılan Kutlu’nun Besta’nın Navyana Şexan köyünden olduğu bildirildi. Kutlu’nun Şırnak’taki hendek savaşlarına yönetici düzeyde katıldığı da açıklamada belirtildi.  Kutlu’nun ailesi, çocukluğu ve hayatı hakkında pek çok bilgi veren HPG beş yolunca ölümünün açıklanmama nedenine ise hiç değinmedi.
Yapılan açıklamalara göre Kutlu tanınmış bir aileden geliyor ve kısa bir dönemde de olsa önemli görevlerde yer almış. Doğal olarak hayatanı kaybettiği de HPG Anakarargah merkezi tarafından biliniyor. Fakat buna rağmen bu konuda hiçbir açıklama yapılmadı.

HPG kayıplarını açıklamıyor

HPG özellikle 2011 yılından sonra verdiği yoğun kayıplardan sonra yaşanan can kayıplarını açılmamaya başladı. Bu nedenle dönem dönem, gündemin çok yoğun olduğu dönemlerde arada kaybolacak ve göze batmayacak şekilde kayıpları açıklıyor. Bunun temel nedeni ise HPG’nin askeri alanda yaşadığı başarısızlığı gizlemek olduğu belirtiliyor.

HPG kendi yapısı ve kitlesinin motivasonuyun bozmamak için kapılarını gizliyor. HPG’yi  yakından takip eden kaynaklar 2010 sonrası  Rojava’da dahil adı açıklanmayan 1000’’den fazla ismin olduğunu belirtiyorlar. Açıklanmayan isimler arasında komuta kademesinde bulunun çok önemli isimler de var. Daha önce HPG Genel Komutanlığı yapmış olan Sofi Nureddin ( Nureddin Halef Muhemmed), Sabri Başkale (Fethi  Şarlatan) vb pek çok önemli isimleri de açıklamadı. HPG Türk devleti açıkladıktan veya cenazeler Türk devletinin eline geçince açıklama yapıyor. Ayrıca ailelerin ısrarlı arayışları ve baskıları da kayıp isimlerin açıklanmasında rol oynuyor.

Diğer Haberler