PKK’nin Şengal provaksoyun bu günde devam etti: Rojava’dan getirilen savaşçılarla Ezidxan güçleri çembere alındı

PKK'nin Şengal provaksoyun bu günde devam etti: Rojava'dan getirilen savaşçılarla Ezidxan güçleri çembere alındı

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Yetkilisi Aştî Koçer yaptığı açıklamada, Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) bir gücünün Şengal’de Ezdixan Güvenlik Güçleri’ni çembere aldığını belirtti.

PDK Şengal 17’inci Örgütlenme Yetkilisi Aştî Koçer Basnews’e olayın ayrıntıları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “PKK Şengal’i karıştırmaya uğraşıyor. Bu nedenle Suriye’deki savaşçılarını Şengal’e getirerek burada diğer partileri tehdit ediyor.”

Koçer açıklamasına şöyle devam etti: “PKK’ye ait bir güç dün akşsam Şengal’e gitti. PKK burada halkın iradesini kırmaya çalışıyor ve Şengal’e huzur, istikrarın gelmesini istemiyorlar.”

IŞİD’in şu an Şengal’de kalmamış olmasına rağmen halkın dönmek istemediğine dikkat çeken PDK Şengal Yetkilisi açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Halk kamplarda çadırlarda kalmayı dönmemeyi tercih ediyor çünkü halen korkuyorlar. PKK ile bölgede bulunan milislerin IŞİD’den daha tehlikeli bir şekilde örgütlendiklerini görüyorlar.”

Aştî Koçer açıklamasının sonunda şu hususlara dikkat çekti: “Dün yaşanan ve Ezdixan Güvenlik Güçleri’nin karargahlarını çembere alma olayında PKK Suriye’den kendisine yakın savaşçıları getirerek gerçekleştirdi. Zaten burayı çembere alanların Suriyeli olduklarına dair belgelerde mevcut.”

Diğer Haberler