PKK’nin teknik konulardaki uzman ismi Rezan Amed’in vurulduğu iddia edildi

PKK'nin teknik konulardaki uzman ismi Rezan Amed'in vurulduğu iddia edildi

 PKK’nin “akademiler sorumlusu” Rezan Amed” kod adlı Ümit Tarhan’ın MİT’in Gare’de düzenlediği operasyonda hayatını kaybettiği bildirildi. Medyatik bir isim olmasada PKK’nin teknik, patlayıcı vb konulardaki uzman isimlerinden biri Tarhan’ın önemli bir konumunun olduğu belirtiliyor.

Anadolu Ajansı’nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Duhok’un Gare Dağı bölgesinde “Rezan Amed” kod Ümit Tarhan’a yönelik nokta operasyonu düzenledi. Habere göre Tarhan Avrupa’dan temin ettiği elektronik ve mekanik malzemeleri teslim almak üzere Gare’ye gelen Tarhan ile beraberindeki diğer PKK’lilerin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Ümit Tarhan kimdir?

Ümit Tarhan’ın Avrupa’da PKK faliyetlerine katılarak 2009 yılında kırsal alana geçtiği belirtiliyor. Kandil’de eğitim gören Tarhan PKK Özel Kuvvetler yapılanması içinde yer alıyor. Cemil Bayık ve Murat Karayılan gibi isimlere yakın çalışma alanlarında kalmış olan Tarhan zaman içinde patlayıcı ve teknik konularda özel eğitim alıyor. 2014 yılından sonra patlayıcı, teknik takip vb konulardaki Kuzey Kürdistan ve Rojava’ya dönük çalışmalar yürütüyor. Kobani’den Türkiye’ye birimler eğiterek gönderiyor.
Tarhan’ın Apolla Akademiler komutanlığına bağlı askeri akademide patlayıcı branjında eğitimler verdiği biliniyor.

Konuya ilişkin PKK’den şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Diğer Haberler