PKK’den Şengal’de provokasyon, Ezidi Demokrat Partisi’nin bürosuna molotoflarla ile saldırdılar

PKK’den Şengal’de provokasyon, Ezidi Demokrat Partisi’nin bürosuna molotoflarla ile saldırdılar

PKK son günlerde Şengal’de provokasyon yaratmak için özel bir çaba gösteriyor. Haşdar Şeşo’nun başkanı olduğu Ezidi Demokrasi Partisi’nin Sinune bürosuna molotoflar ile saldırı düzenlendi.

PKK’nin Şengal’de örgütlediği kadın, çocuk ve gençlerden oluşan 70 kişilik bir gurup bugün bir protesto etkinliği düzenleyeceklerini açıkladılar. Gurup dün Şengal’in Behrava köyü yakınlarında Türk devletine ait SiHA’ların düzenlediği saldırıyı protesto etme gerekçesi ile toplandılar. Gurup daha sonra Haydar Şeşo’nun başkanı olduğu Partiya Ezidi Demokrati bürosuna saldırdı.

Dara Mazi’nin bölgedeki kaynakları PKK taraftarlarının Heydar Şeşo’nun liderlik yaptığı parti bürosuna taşlar ve molotoflar ile saldırdığını söyledi.  Kaynaklarımız ayrıca göstericilerin etrafında toplanan güvenlik güçlerinin olaya müdahale etmediğini, engellemek için ciddi bir çaba içinde olmadığını da belirtti.

Eylemi ise PKK’nin Şengal’deki gençlik yapılanması Ezidxan Gençlik Birliği örgütlediği bildiriliyor. Bu gençlik örgütü Rojava’daki Ciwanen Şoreşger olarak bilenen çete yapılanmasına bağlı.

Kaynaklarımız yaşanan olaydan Heydar Şeşo’nun liderlik ettiği Ezidxan Askeri güçleri ile PKK’ye bağlı silahlı yapı YBŞ arasında çatışma çıktığını da belirtti.

4 PKK’li hayatını kaybetmişti

Dün Şengal ve Rojava arasındaki sınır bölgesindeki Behrava köyü yakınlarında bir SiHA aracı hedef almış ve olayda PKK’nin dört üyesi hayatını kaybetmişti. PKK ve Şengal’deki örgütleri olaya dönük açıklama yapmadı. Hayatını kaybedenlerin Kuzey Kürdistanlı kadrolar olduğu belirtiliyor.

PKK Şengal’de kendisine bağlı küçük bir gurubu Haşdi Şabi bünyesinde silahlı bir yapı olarak örgütledi. Sınır üzerinde de gümrük adı altında haraç olan birimler yerleştirdi. Kendisini eleştiren kişileri de kaçırıyor ve tehdit ediyor. PKK’nin yarattığı güvenlik krizi nedeni ile kamplarda yaşayan binlerce Ezidi Şengal’e dönmüyor.

PKK geçtiğimiz Ekim ayında yapılan Irak seçimlerinde tüm hilelere rağmen 200 civarında oy almıştı.

Diğer Haberler