Peşmerge Güçleri Genel Kurmay Başkanlığı’ndan PKK’nin “Amediye’de Türk ordusuna yol yapıyorlar” yalanına açıklama geldi

Peşmerge Güçleri Genel Kurmay Başkanlığı’ndan PKK’nin “Amediye’de Türk ordusuna yol yapıyorlar” yalanına açıklama geldi Amediye, Zap

Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanlığı, kamuoyuna dönük bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, PKK bağlantılı medyadaki “Kürdistan Peşmerge Güçleri’nin Türk ordusunun Amedi ve Zab dağlarında PKK’lılara karşı savaşmasının önünü açtığını” iddialara cevap verildi. Açıklamada PKK’nin Kürdistan Peşmerge güçlerine dönük yanıltıcı, yalan ve karalamalara dayalı bir kampanyasının başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kürdistan Bölgesi’nin anayasal ve siyasi bir oluşum olduğunu ve Kürt halkının mücadelesinin ve fedakarlıklarının bir ürünü olduğunu herkese bildirmek isteriz. Kürdistan Bölgesi’nin kuruluşundan bu yana PKK her zaman bir tehdit ve baş belası olmuştur. Aynı zamanda PKK, Kürdistan Bölgesi’nin bölgelerinin, dağlarının ve vadilerinin isimlerini değiştirmesine ve bu alanlara garip isimler vermesine izin verdi. PKK Kürdistan Bölgesi’nin doğasını, dağlarını, ormanlarını da savaşın bir parçası haline getirdi ve bölge yurttaşları, tüccarlar bu durumdan etkilendi.  PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarında yasa dışı mevcudiyeti nedeniyle birçok kişi bağını, bahçesini ve mülkünü terk etti.”

PKK Türk ordusu ile savaşmıyor sadece ona toprak teslim ediyor

“PKK Türk devletine bağlı ordu kuvvetleriyle savaşamıyor.  Kürdistan Bölgesi sınır bölgelerini Türk kuvvetleri için boşaltıyor ve Türk kuvvetleri onları takip ediyor. Eğer Türkiye ile PKK arasında bir çatışma olacaksa bu savaşın alanı Türkiye sınırları içinde olmalıdır.

Peşmerge Genel Kurmay Başkanlığının açıklamasında PKK’ye yakın medyanın bugün servis ettiği bir habere değinildi. PKK medyası bugün kendi karakollarına yol yapan peşmergelerin fotolarını yayınlayarak bu yolların Türk ordusu için yapıldığını iddia etmişti. Darka Mazi’nin bölgedeki yol inşaatının Peşmerge’nin tuttuğu karakollara gittiğini, o yolun siviller tarafından kullanıldığını ve ayrıca Amediye’deki turistik bir parkın hemen yanında olduğunu açıkladı.

Peşmerge bu toprakların meşru gücüdür

Peşmerge Bakanlığı bu konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi; “PKK medyası, Kürdistan Peşmerge Güçlerinin Türk güçlerinin önünü açtığını iddia ederek, Kürdistan Peşmerge Güçlerine ait çok sayıda aracın uzaktan fotoğraflarını yayınladı.  Peşmerge Güçler kendi toprakları ve sınırları içinde her çeşit faaliyeti yürütmek gibi meşru bir pozisyonu vardır.  Fakat burada asıl soru şudur: PKK’nin Kürdistan Bölgesi topraklarına Türk ordusunu çekme gibi bir hakkı varmıdır? PKK neden savaşını gidip Türkiye topraklarında vermemektedir? PKK neden Kürdistan halkına saldırıp, sorunlar yaratıyor.

Diğer Haberler