PKK Şengal halkını topraklarına el koymakla tehdit ediyor

PKK Şengal halkını topraklarına el koymakla tehdit ediyor

PKK kendi siyasi çıkarları için Şengal’deki sivil halkı rehin almaya devam ediyor. PKK Şengal’deki varlığını sürdürmek için kamplarda yaşayan Ezidileri ikna ederek yanına çekmek için pek çok yöntem uyguluyor. Son olarak PKK’nin kamplarda yaşayan halka eğer dönmezseniz topraklarınıza ve evlerinize el konular diye tehdit ettiği ortaya çıktı.

PKK’nin Ezidilere dönük bu özel savaş politikasının bir parçası olarak kendine yakın bazı Ezidileri kamplara göndererek halkı tehdit ediyor. Aynı zamanda Çıra TV vb yayın organlarında da aynı propagandayı işliyor.
Son olarak PKK tarafından kurulan PADE isimli siyasi partinin yöneticilerinden Mervan Şengali ANF’ye verdiği röportajda Ezidi halkı açık açık tehdit etti.

Şengali röportajında “Daha önce dönmeyen Ezidilerin topraklarına el konmuştu, şimdi de aynı şey olabilir, kamplarda yaşayanlar topraklarından ve mülklerinden olabilirler” dedi.
Mervan Şengali aynı zamanda “Şengal Güney Kürdistan’dan daha güvenli” dedi. Halkın dönmemesi için hiçbir neden olmadığını “Şengal’de tek bir kurşun sesi olmadığını” iddia etti.

Şengal’inin halka topraklarınıza kaybederseniz tehdidi bir yıla yakın bir zamandır PKK tarafından sık sık kullanılıyor.  PKK biryandan Türkmenler el koyar derken öte yandan kamplara gönderdiği kişiler “Irak bizi destekleyecek, ilerde kaymakam vb hepsi bizden atanacak o  zaman sizin topraklarınıza el koyacağız” dendiği öğrenildi.

Bağdat ve Erbil arasında ki anlaşmayı sabote etmek için Haşdi Şabi ile olan ittifakını güçlendiren PKK tüm bunlara rağmen Şengal’de halk içinde yer edinemedi. Geçtiğimiz son baharda yapılan Irak parlamento seçimlerinde bir oy bile alamadı.  Son bir yıl içinde PKK ile hareket eden pek çok ailenin PKK’den ayrıldığı belirtiliyor. Bunun temel nedeni PKK’nin halkı canlı kalkan olarak kullanıp halkın güvenliğini tehlikeye atması, diğer bir neden ise PKK’nin gençleri kaçırıp Rojava’ya götürmesi.  Yani Şengal halkı gittikçe PKK’den kopuyor. Çevresinde sadece maaşlı biçimde Haşdi Şabi’ye bağlı YBŞ bünyesinde hareket eden bir gurup var.

PKK kendi varlığını güçlendirmek için Şengal’de kendi taraftarlarının sayısını arttırmaya ihtiyaç duyuyor.  Böylelikle  varlığını oradaki halkın talebine dayandırarak kendi meşru göstermek istiyor.
PKK için Şengal startejik önemde bir yer. İran ile yapılan ortak plan çerçevesinde PKK Şengal’e yerleşmiş durumda. Kendisine bağlı küçük bir kitleyi büyük bir kitle olarak gösterermeye çalışıyor. Avrupa vb yerlerden gelen Ezidilerle halkı kendi etrafında tutmaya çalışıyor.

Diğer Haberler