PKK’den ahlaksız itham: 6 yaşındaki Axin’i ve babasını Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı şebekeler öldürdü

PKK’den ahlaksız itham: 6 yaşındaki Axin’i ve babasını Kürdistan Bölgesel Yönetimine bağlı şebekeler öldürdü

PKK’nin Şengal’deki kurumu Xanesor Halk Meclisi bir açıklama yaparak Zaxo’ya bağlı Çem Mişko Ezidi kampında yaşayan 6 yaşındaki küçük Axin ve babasının Kürdistan Bölgesi Yönetimine bağlı şebekeler tarafından öldürüldüğünü iddia etti. Açıklamayı PKK’nin Şengal örgütü TAJE’nin bir üyesi okudu. PKK kaynakları okuyan kişinin ismini de vermedi.

PKK’nin kadın kurumu tarafından yapılan açıklamada “Bu olaylar tek bir kişinin eliyle gerçekleşmiyor. Federe Kürdistan Hükümeti’ne bağlı bir şebeke tarafından gerçekleştiriliyor. Bu nedenle suçlular cezalandırılmıyor” dendi. Ayrıca haberi yapan ANF ise kendi yorumunu ekleyerek “Öldürülen baba ve kız için hiçbir açıklama yapılmadı” dedi.

Her fırsatta Kürdistan Bölgesini karalamak isteyen ve buradaki Kürt kazanımlarını yok sayan PKK medyası bunu sağlamak için pek çok kez yalan ve manipülatif haber yapıyor.

Gerçek neydi?

Faruk Mirza ve kızı Axin 4 Ağustos günü ziyaret etmek için gittikleri kişi tarafından öldürülmüştü. Olayın duyulmasından sonra Kürdistan Bölgesi ve özellikle de bağımsız Zaxo idaresinde halk içinde büyük infiale sebep oldu. Duhok Eyalet Yönetimi ve onlarca siyasi taziyeyi ziyaret etmiş ve suçlulara en ağır cezasının verilmesini istemişti.
Güvenlik güçleri de katili 2 gün içinde yakalamıştı.

Kürdistan Bölge Başkanı Mesrur Barzani konuya dönük açıklama yayınlamış “katiller en ağır cezaya çaptırılacak” demişti.

PKK medyasının amacı neydi?

PKK medyası olayın başından itibaren konuya dönük bir açık aramaya çalışmış böylelikle de Şengal Halkını Kürdistan Bölge Yönetimine karşı kışkırtmak istemişti. Fakat Ezidi ileri gelenlerin ve Kürdistan Bölgesi yetkililerinin olaya yaklaşımdaki hassas  tutumu PKK’nin bu fitne yaratma beklentisini boşa çıkarmıştı.

PKK medyası konu sosyal medyada çok işlendiği için yalan haber yapamayınca bu kez kendisine bağlı Xanesor’daki Halk Meclisi adlı kurumunu harekete geçirmiştir.
Xanesor PKK’nin Şengal’de en yoğun bulunduğu alanlarda biri.  PKK’nin bu köyde Rojavalı ve kuzeyli kadroları var. Bunlardan bir bölümü “kitle örgütleme çalışması” adı ile örgütleniyorlar ve halk meclisi vb. diğer kurumaları idare ediyorlar. Xanesor halk meclisi denen kurum da PKK’nin bu kadroları tarafından idare edilen bir kurum.
Yani Xanesor halk meclisi aslında PKK kadrolarının etkili olduğu, Ezidi halkı sadece ekranda göründüğü ve bir idaresinin olmadığı bir kurum.

Diğer Haberler