Kerkük: ithal Araplar şikayet etti iki Kürt çiftçiyie hapis cezası verildi 

Kerkük: ithal Araplar şikayet etti iki Kürt çiftçiyie hapis cezası verildi 

Dakuk mahkemesi, ithal Arapların şikayeti üzerine Daquq ilçesine bağlı bir Kürt köyünden iki Kürt çiftçiyi altı ay hapis cezasına çarptırdı.

Medyada geçen habere göre ithal Arapların şikayet nedeni , Baas rejimi döneminde Araplar tarafından işgal edilen Dakuk’un Talabani bölgesindeki Sinur köyündeki yaklaşık 30 dönüm tarım arazisi. Saddam rejiminin yıkılmasından sonra Kürtler topraklarına geri dönmüştü.  Kerkük’ün 2017 tarihinde Lahor Cengi’nin öncülük ettiği bir ihanet ile Irak hükümeti tarafından işgal edilmesinden sonra bölgeye yeni Araplar gönderildi. Kürtlerin ithal Araplar dediği bu kişiler şimdi yine Kürtlerin topraklarını almak istiyorlar.

İthal Araplar, Dakuk mahkemesine iki Kürt çiftçi hakkında şikâyette bulundu. Sinur köyündeki iki Kürt çiftçi 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Irak devleti tarafından Kerkük’ün demografisinin değişitirilmesi için çok yönlü bir çaba harcanıyor.  Şu ana değin pek çok Kürt yetkilinin yerine araplar atandı. Ayrıca Dakuk köyleri başta olmak üzere Kürt köylerinin boşaltılması için de faliyet yürütülüyor.

Diğer Haberler