PKK’den ayrılan kişi Duhok’ta vuruldu; gözler PKK’de

PKK’den ayrılan kişi Duhok’ta vuruldu; gözler PKK’de Muhammed Aladdin Nurettin, Süleymaniye

Dün Duhok’ta öldürülen yol ortasında öldürülen kişinin PKK’den ayrılan biri olduğu öğrenildi. Ayrıca kaynaklar bu kişinin PKK tarafından tehdit edildiği bilgisini de verdi.

Muhammed Aladdin Nurettin adlı şahıs dün Duhok şehir merkezinde taksiden inerken vurulmuştu. Güvenlik kaynakları bu gün işlenen cinayete ilişkin bazı ayrıntılar paylaştı.

Kuzey Kürdistan’lı Muhammed Aladdin Nurettin bir dönem önce PKK’den ayrıldı ve Süleymaniye’de yaşamaya başladı. Fakat daha sonra burada PKK’den tehdit almaya başladı ve yaşadığı şehri değiştirmeye karar verdi. Oturum izni (ikame) almak için Duhok’a geldi.

39 yaşındaki Nurettin’in ikame başvurusunda, küçük yaşta PKK tarafından dağa götürüldüğünü beyan ettiği ve kendisinin de PKK’den ayrılarak Kürdistan Bölgesi’ne geldiğini söylediği öğrenildi.

Maktulün Duhok çarşısında bir taksiye bindiği, katil zanlısının da başka bir araçla kendisini takip ettiği, Malta Mahallesi’ndeki Bira Stadyumu yakınlarında üç el ateş ederek Nurettin’i öldürdüğü bilgisine ulaşıldı.

39 yaşındaki Muhammed Aladdin Nurettin’in, Kuzey Kürdistanlı olduğu belirtildi.

Güvenlik kamerası görüntülerinde katil zanlısının yüzü net bir şekilde görülüyor. Zanlı, Nurettin’i öldürdükten sonra kaçarak izini kaybettiriyor.

Güvenlik yetkilileri, şehrin tüm çıkışlarının kapatıldığını ve zanlının kaçma şansının kalmadığını belirterek, “Anlaşıldığı kadarıyla zanlı Kürdistan Bölgesi’nden biri değil” bilgisini verdi.

Gözler PKK’de

PKK hareketi kendisinden ayrılan eski kadroları hain ilan ediyor ve sürekli olarak tacizde bulunuyor. PKK ayrılan eski kadrolarının bazılarını öldürürken, bazılarının ailelerini tehdit ediyor ve sosyal olarak teşhir ediyor. Özellikle PKK’ye dönük eleştirilerini açık söyleyen pek çok kişi şimdiye değin PKK tarafından öldürüldü. Öldürülenler arasında Kani Yılmaz (Faysal Dunlayıcı) gibi üst düzey ve kuruluş aşamasında da yer almış insanlarda vardı. 7 Ağustos 2014 tarihinde ise aile olarak PKK’ye katılmış ve daha sonra ayrılmış Şoreş Baliç 3 yaşındaki kızı Rewşen ile beraber katledilmişti.

Diğer Haberler