Haşdi Şabi milisleri Kerkük’te stratejik bir yeri ele geçirmek istiyor

Haşdi Şabi milisleri Kerkük’te stratejik bir yeri ele geçirmek istiyor

Haşdi Şabi’ye bağlı Esail Ehli Hak adlı gurubunun  ekonomi komitesi Kerkük-Hewler arasındaki stratejik bir yeri kendi üstüne tapulamak istiyor. Haşdi Şabi’nin almak istediği yer ise Pirde kasabasına bağlı. Pirde 17 Ekim Kerkük ihanetinde Peşmergelerin büyük direniş gösterdiği bir alandı. Ayrıca şimdiye değin Haşdi Şabi milislerinin Hewlere yaptıkları füzeli saldırılarda da kullanılan bir alan.

Darka Mazi’nin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre Esaib Ehl El-Hak adlı gurubu Kerkük te 3/2 sayılı 40 numaralı arsayı kendi ismi üzerine kaydettirmek istiyor.

Kaynaklarımızın belirttiğine göre Ebu Secad olarak tanınan Mihemed Mevlevi Haşdi Şabi gurubunun ekonomi işlerinden sorumlu. Bu kişi temmuz ayının 16’sında Pirde’deki sorumluları Tarik Şeban ibrahim ile ilişki kurarar bu arazinin tapu işleri ile ilgilenmesini istemiş.

Darka Mazi kaynakları Tarım Müdürlüğü bu arazinin Haşdi Şabi milislerine devredilmesini onaylamış. Arazi için milislere tapu verilmiş.

102 dönümlük araziyi Haşdi Şabi milislerinin nasıl kullanacağına dönük resmi bir açıklama yapılmadı. Kaynaklar arazinin askeri konularda kullanılacağını belirtiyorlar.

Diğer Haberler