Ciwanen Şoreşger 16 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Ciwanen Şoreşger 16 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Haleb’in Şex Maksud mahallesinde yaşayan 16 yaşındaki kız çocuğu zorunlu askerlik için götürüldü.

16 yaşındaki Hemide Fewzi Mihemmed Halep’te yoksul bir ailede yaşayan bir kaz çocuğu. PKK’ye yakın bir örgütün mahallede açtığı Kültür Sanat Kurumuna giderek burada müzik ile ilgileniyordu. Fakat bir gün kursa gittikten sonra bir daha eve geri dönmedi. Ailesi kızlarını aramak için sanat kurumuna gittiklerinde haberimiz yok başı ağrıyordu, eve gönderdik dendi. Fakat daha sonra küçük çocuğun Ciwanen Şoreşger tarafından ailesinden kaçırıldığı öğrenildi.

Aile kızlarını aramaya devam edince kendilerine “Kızınız kendi isteği karar verdi ve bize katıldı” dendi. Ailenin tüm itirazlarına rağmen kızları eve gönderilmedi. Ayrıca nerede olduğu belirtilmedi. Yoksul bir aile olan Hamide Fewzi’nin ailesi Efrin’in Mabata ilçesine bağlı Şetika köyünden fakat ekonomik sorunlardan dolayı Haleb’e göç etmişler.

PKK Halep’te Kürtlerin yaşadığı Şex Maksud Mahallesini idare ediyor. Ayrıca küçük bir ilçe büyüklüğündeki mahallede kültür sanat, gençlik, kadın vb kurumlar var. Özellikle de müzik aletleri, masa tenisi vb etkinliklerin olduğu kurumlara gençler çekiliyor ve burada da psikolojik baskı yapılarak PKK’ye götürülüyor.

Diğer Haberler