Dana Gas Şirketi: Kürdistan’da kar oranımızı yüzde 82 arttırdık

Dana Gas Şirketi: Kürdistan'da kar oranımızı yüzde 82 arttırdık

Kürdistan Bölgesi’nde yatırım yapan BAE merkezli Dana Gas şirketi, Kürdistan Bölgesi’nde yılın ilk yarısında yüzde 82 net kar artışı kaydettiğini ve karşı karşıya oldukları güvenlik sorunlarına rağmen üretiminin arttığını duyurdu.

Şirket tarafından yayınlanan rapora göre, Dana Gas yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 82 artışla 111 milyon dolar net kar elde etti.

Raporda, “Zorlu güvenlik durumuna rağmen, şirketin Kürdistan Bölgesi’ndeki mevcut operasyonları kesintisiz olarak devam etti. Üretim ilk yarıda yüzde 1 arttı ve genişletme projesi iyi ilerledi” denildi.

Şirket, Haziran ayından bu yana en son 25 Temmuz’da olmak üzere bir dizi füzeli saldırının hedefi olmuştu.

Haziran ayında gaz sahası roketler tarafından dört gün içinde üç kez hedef alınmış ve genişleme projesi çalışmaları geçici olarak askıya alınmıştı.

Ancak, zorluklara rağmen, şirketin yılın geri kalanı için olumlu bir görünümü var.

Dana Gas CEO’su Patrick Allman-Ward, tablo ile ilgili “Güçlü operasyonel performansımız, düşük maliyet tabanımız ve elverişli enerji piyasası koşullarımızla iyi yarı yıl sonuçları sağladık. Yüksek enflasyon ortamında ve küresel ekonomide artan belirsizliğe rağmen, 2022’nin geri kalanı için görünüm, hem enerji fiyatları hem de talebin yüksek kalmasıyla hala cesaret verici” dedi.

Patrick Allman-Ward, gaz sahaları üzerindeki güvenlik tehditlerine rağmen, Dana Gas’ın Kürdistan Bölgesi’nin tüm gaz talebini yaklaşık iki yıl içinde karşılayabileceğini vurguladı.

Crescent Petroleum ve bağlı kuruluşu Dana Gas, Kürdistan Bölgesi’nin önemli gaz kaynaklarını geliştirmek için 2007 yılında Kürdistan Bölgesi Hükümeti ile anlaşmaya varmıştı.

Diğer Haberler