HSD: Türkiye’nin saldırısında 1 sivil ile 2 savaşçımız hayatlarını kaybetti

HSD: Türkiye’nin saldırısında 1 sivil ile 2 savaşçımız hayatlarını kaybetti

Demokratik Suriye Güçleri (HSD) yayımladığı açıklamada, Türkiye Silahlı İnsansız Hava Araçları’nın (SİHA) Qamişlo kentine bağlı Mele Sibat Köyü’ne yönelik saldırısında bir sivil ile 2 savaşçılarının hayatlarını kaybettiklerini duyurdu.

HSD Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 10.08.2022 günü saat 17:10 sularında Türk SİHA’ları Qamişlo kentine bağlı Mele Sibat Köyü’nde bir otomobile saldırdılar ve saldırı sonucunda Dijwar Kobani ile Çiya Qamişlo isimli 2 savaşçı, Edip Yûsîf isimli bir sivil vatandaşın hayatlarını kaybettikler.

Türkiye’nin son dönemlerde sınır hatlarında saldırılarını fazlalaştırdığına dikkat çekilen HSD Genel Komutanlık açıklamasının devamında, Türkiye’nin her gün mutlaka SİHA’larla veya toplarla saldırılar gerçekleştirdiğini, sadece savaşçıları değil sivilleri de hedef aldığını ifade etti.

Cîzîrê Bölgesi İçişleri Komitesi’de dün yayımladığı açıklamada, Türkiye’nin 6 Temmuz’da Qamişlo kentine bağlı Pîşesazî Mahallesi’ne gerçekleştirdiği saldırıda Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Komutanlarından Yûsif Mehmûd Rebanî’in (Rêzan Cawît) hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Diğer Haberler